Några små saker köpta

Jag har numera klarat av min första vecka med föreläsningar på UL! Känner mig verkligen lättnad över att det har gått smidigt att pyssla ihop mitt schema för hösten, jämfört med det strul jag hade i våras för att kunna tillgodoräkna de kurser jag ska läsa här i min utbildning.

 

Aja, studierna ska inte vara fokus i detta inlägg utan det jag egentligen vill berätta om dagens besök på the Milk Market! Precis som namnet antyder var det en marknad där det gick att köpa det mesta; frukt, grönsaker, ost och andra delikatesser. Men konstigt nog ingen mjölk! Jag som inte alls är van att handla mat på marknad strosade länge omkring för att se om det fanns något intressant att köpa. Jag vill i så fall gärna köpa lokalt och ekologiskt producerad mat, men mycket såg ut som att komma från storskalig odling. Hem med mig fick jag i alla fall lite tomater, äpplen och en sötsak till kvällens filmkväll.

 

Utöver markanden var vi även tre tjejer som sprang in i stans största bokhandel O'Mahony's. Den kan vänta sig flera besök av mig i framtiden! Boken på bilden nedan är köpt därifrån, The Girl You Left Behind skriven av Jojo Moyes. Har läst flera böcker skrivna av henne tidigare och har gillat dem alla starkt. Bland annat så har jag tidigare rekommenderat hennes bok Me Before You, som jag har läst på tyska. (Och ja, boken ska vara sådär fläckig på omslaget. Det ska föreställa ett gammalt vikt brev.)

 

 

Imorgon ska jag iväg på min första daytrip här på Irland och besöka Aran Islands, vilket ska bli riktigt kul! Under kvällen ska jag sen ha min egen valvaka och se hur resultatet blir. Det kommer bli en nagelbitare, men jag både tror och hoppas på att det blir bra. Jag behöver väl knappast påminna er att gå och rösta om ni inte redan har gjort det? ;)


Kommentarer

Kommentera inlägget här:

Namn:
Kom ihåg mig?

E-postadress: (publiceras ej)

URL/Bloggadress:

Kommentar:

Trackback
RSS 2.0