Kalmar

Dag nummer två på exkursionen tillbringades i Kalmar. Under förmiddagen gick vi på en stadsvandring med fokus på tidig stadsplanering. Medeltiden är kanske inte direkt min favoritperiod, men det var trots allt intressant att lyssna på hur staden har flyttats och brett ut sig med tiden. Under stadsvandringen passade jag också på att knäppa några bilder på fina hus!
 
 
Att vara med i en grupp på 15 personer som leddes av en man med karta i handen gjorde nog att vi tolkades som turister, vilket vi också var till viss del. Det var i alla fall min första gång att besöka den staden! En obligatorisk bild på Kamlar slott togs också.
 
 
Senare under eftermiddagen besökte jag tillsammans med två av mina klasskamrater slottets utställning.
 
 
... Men inte före ett besök på Ben and Jerry's glassbar som var öppet i det fina vädret!
 
 
Efter slottet satte vi oss i bilarna igen för att åka upp till Östgöta-trakterna igen. Exkursionen var inte på något sätt jobbig, utan kändes mer som en mini-semester för mig. Himlas bra när studiegrejer upplevs så!

Jag läste ett citat och verkligheten slog mig i magen // Det finns inget smidigt sätt att göra slut

 

Öland

I onsdags förra veckan åkte jag och min geografi-klass ner till Öland och Kalmar för att ha en exkursion! Exkursion brukar innebära att gå ut i verkligheten och ta prover, tester etc. men används också som ett litet finare ord för studieresa. Syftet med vår exkursion var att se det vi har läst om på föreläsningarna i verkligheten. Först besökte vi Borgholm för att träffa på Ölands två kommuner och lyssna på hur de arbetade för Ölands utveckling.
 
 
Obligatorisk bild över vattnet - check! Om bara en månad kan jag föreställa mig hamnen proppfull med båtar och turister, men nu var det lugnt i staden.
 
Sen åkte vi vidare till Mittlandsskogen och tittade på gamla spår ifrån den tid då området fortfarande var öppet landskap. Gamla stenmurar markerade gränserna mellan de olika betesmarkerna mitt bland alla lövträd. Vi besökte också Ismantorps formborg som antas ha används mellan 200-600-talet. Sommaren när jag fyllde åtta år åkte jag, mamma och syster ner till Öland en vecka för att ha en husbils-semester. Jag har knappt några minnen ifrån den resan, men tydligen besökte vi Ismantorps fornborg då också.
 

 
Vi hade verkligen tur med vädret under exkursionen!
 
 
Sen åkte vi vidare söderut och tittade på några radbyar, men jag fastade mest för landskapet. Fantastiskt fint, eller hur?
 
 
Som avslutning på första dagen åkte vi till södra Ölands odlingslandskap, vilket är ett UNESCO-världsarv. En del av världsarvet täcker Stora Alvaret, ytterligare ett område som användes som betesmark för länge sedan. Idag hotar det att växa igen pga inte lika många djur som får beta där längre.
 
 
Huh? Växa igen sa du...?
 
Senare under kvällen gick vi alla ut för att käka middag tillsammans. Dagen efter hade vi stadsvandring i Kalmar, men fler bilder från det kommer någon annan dag!

Next out

Tidigare i våras besökte Anders Borg mitt Campus och höll i ett lunchföredrag. Idag kom Åsa Romson, språkrör för Miljöpartiet, för att göra samma sak! Självklart var jag där för att lyssna. Även om jag inte är medlem i något parti, tycker jag att det är både viktigt och intressant att hänga med i politiken. Om mindre än två veckor är det EU-val; vår chans att påverka unionens framtida utveckling!
 

Sleepover

Natten mellan fredag-lördag spenderades i Linköping hemma hos en vän i hennes nya lägenhet. Tyvärr bor hon i fel stad, annars skulle jag flytta in direkt och dela bostad med henne! Lägenheten var jättefin med gamla fönstrer och dörrar, inbyggda förvaringsutrymmen och rutigt köksgolv. Jag skulle gissa på det var byggt under 1930-talet, eller tidigt 1940-tal. Själva området var lungt och nära till naturen, vilket påminnde mig lite om byn där vi båda är uppvuxna. Skillnaden var att det inte tog minst 45 minuters bussresa för att komma till närmsta stad, utan bara 20 minuter och så var man inne i centrala Linköping. Perfekt läge alltså!
 
Tillsammans lagade vi tacos till middag, spelade frågespel och lyssnade på Disney-musik hela kvällen, men mest gjorde vi det som vi är bäst på - att prata ♥
 

8 Maj 2014

 
Och just nu fokuserar jag på att ta hand om mig själv, fortsätter med studierna, upprepar mitt mantra "problem finns till för att lösas" och avslutar en kväll med popcorn framför Bletchley Circle på SvtFlow. Vet någon förresten skillnaden på SvtPlay och SvtFlow? Bra saker är de i alla fall!

Utskiftad

I lördags kväll var var det själva finalen på skiftesveckan med sittning, mellanfest och utgång på Trappan efteråt. Trots att veckan har varit hektisk (att ha ett liv vid sidan om skiftesveckan är svårt på grund av alla aktiviteter) tycker jag att det samtidigt har varit jätteroligt, då jag både har umgåtts och lärt känna många fina personer!
 
Nu är mitt år som fadderist slut och uppdraget att anordna Nolle-P har istället getts över till Sofia, Anna, Bea och Cici. De är fyra otroligt härliga tjejer och jag är helt övertygad om att de kommer sköta mottagningsveckorna för de nya studenterna på Samhälls och kulturanalys i höst jättebra! Nu får jag inte längre ha på mig den orange flugan. Istället axlar jag PATETiSKA-manteln, vilket känns helt okej det också. Vi får däremot se hur mycket jag kommer att använda den, eftersom jag antagligen inte kommer vara här i Sverige i höst... ;)
 
 

RSS 2.0