DEN STORA BOKLISTAN

Favoritgenre: Min bästa förklarning är drama... Fast det är ju en filmgenre. Livet, historia, politik, dyspotiska framtidsvisioner, att ha djävulen som chef på jobbet, biografier, klassiker med krångligt språk - jag gillar det mesta helt enkelt!
 
Favoritbokhandeln: En av de bästa jag har besökt är en bokhandel i Berlin på tre våningar + ett café. Minns när jag besökte den bokhandeln för första gången, själv botaniserade jag bland böckerna i över en timme medan mina vänner hittade en soffa och somnade i den.
 
Senast köpta inbundna bok: Under bokrean köpte jag tre inbundna böcker, vilka är en samling av Oscar Wildes verk, Jag ska göra dig så lycklig skriven av Anne B. Ragde och Haruki Murakamis roman Efter mörkrets inbrott.
 
Favoritbibliotek: LiU Campus Norrköpings bibliotek pga all kurslitteratur och bra studieplatser.
 
Favoritplats att läsa (i hemmet): Sittandes i sängen, med en filt om knäna och en kopp te i handen.
 
 
Favoritplats att läsa (utanför hemmet): På en filt med solen som värmer min rygg.
 
Bästa bakgrundsljudet vid läsning: Jag vill helst ha det tyst när jag läser, men det funkar även bra med lite sorl i bakgrunden. Det jag inte kan är att lyssna på musik samtidigt!
 
Bästa lässnacket: Choklad! Om en hittar chokladfläckar i en mina böcker så vet en att jag riktigt njöt av läsningen.
 
Bästa läsdrycken: Te - som alltid!
 
När på dygnet läser du helst: Kvällstid, ofta innan jag släcker lampan för att sova. Eller de gånger jag vaknar tidigt, gör en kopp te och kryper ner i sängen igen för att läsa en timme innan frukost.
 
Bästa bakfylleläsningen: Bloggar.
 
 
Bästa kollektivtrafikläsningen: Jag tycker om att läsa när jag åker tåg. Då tar jag med den bok jag läser hemma - ovansätt om det är en pocket eller en tegelsten.
 
En bok som du har läst på sistone som inte var så bra: Än så länge har jag under år 2014 inte velat kasta ut någon bok ut genom fönstret!
 
Boken/böckerna du läser just nu: Förrutom all kurslitteratur så läser jag just nu Doktor Glas skiven av Hjalmar Söderberg.
 
En bok som du inte har läst klart: Min sommarbok Det andra könet av Simonde De Beauvoir. Kanske blir jag färdig med den i år..?
 
En författare du beundrar: J. K. Rowling.
 
Den bästa boken du har läst det här året: Om jag måste välja är The Picture of Dorian Gray bäst hitintills, och på andra plats kommer Ein ganzes halbes Jahr. Boktjuven är också en favorit. Jag har skrivit om alla tidigare på bloggen som lästips! D
 

Kommentarer
Postat av: Elli

Haha känner verkligen igen det där med chokladfläckar i böcker :) jag har förresten inte heller läst ut min stora sommarbok, "Brott och straff" blir för tung när man pluggar juridik. Speciellt nu när jag läser straffrätt xD

Svar: Ja, om en vill ju ha något "lagom" att ägna sig åt under sommaren när det inte är något uni - då kan en bok vara perfekt!
None None

2014-03-14 @ 11:24:53
Postat av: Anonym

Ok, det här är TOTALT ot, men Ellinor, säg mig skulle du kunna ge mig din mejladress? ^^'

...och sá tillbaka till ämnet: just nu läser jag bara böcker om grammatik. Men Brott och Straff är ett máste.

Själv tyckte jag Doktor Glas var nágot tam när jag hörde boken. Hade liksom väntat mig att den skulle vara mer extrem, mer skruvad.

Svar: Är det du Sara?
None None

2014-03-18 @ 17:50:24
Postat av: Sara

Ja xD

2014-03-19 @ 07:35:34
Postat av: Lisa - Kreativ bakning ♥

Härligt inlägg! Jag älskar att läsa och tar mer än gärna emot lästips :)

Svar: Tack! Ja, jag brukar skriva om det jag läser här på bloggen ibland, så fortsätt och kika in om det intresserar dig!
None None

2014-03-24 @ 15:49:00
URL: http://lisascupcakery.blogg.se

Kommentera inlägget här:

Namn:
Kom ihåg mig?

E-postadress: (publiceras ej)

URL/Bloggadress:

Kommentar:

Trackback
RSS 2.0