Den som är förvarnad är förberedd

Papper upptejpade på väggen, post-it lappar på anteckningsblocket som en sista påminnelse och mat förberedd - imorgon är det officiellt min helvetes-dag som jag kallar den. Först ska jag ha seminarium och opponering på min essä om den "etniskt ryska" minoriteten mellan klockan 8-12, för att sen direkt rusa till campusbussen och åka till Linköping och skriva salstenta i fyra timmar om transnationella företag, produktionsnätverk och vad som påverkar deras geografiska etablering. Puh! Efter det är jag värd en Ben and Jerry. Bilden nedan är tagen tidigare i höstas. Min telefon strejkar just nu och jag kontaktas som bäst via dator eller besök, men då först under lördag förmiddag. Imorgon kväll tänker jag nämligen vara död en stund och titta på film.
 

Något alldeles extra

Två koffertar som stod utanför på gatan, pompoms som hängde i skylfönstret - i helgen besökte jag tillsammans med älskling Vintagefabriken för första gången!
 
Vintagefabriken är en shop särskilt inriktad på gamla och fina ting, och drivs gemensamt av de tre eminenta bloggerskorna Emma Sundh, Louise Lemming och Linda Hansson. Vid sidan om shopen anordnar de också bland annat kuser och fester; allt med ett vintagetema.
 
Butiken var mindre än vad jag förväntade mig, men alla kläder, porslinet och flera gammla nummer av min favorit-tidning Damernas värld från 50-talet... Oh! Jag vet inte om det var ett bra eller ett dumt beslut av mig att åka dit bara ett par dagar innan CSN, då månadens sista slantar (tyvärr) var ägnade åt andra förnödenheter än en vintageklänning. En sak fick däremot följa med hem, nämligen ett par strumpbyxor av märket Swedish Stockings gjorda av återvunnen, ekologisk nylon. Vintagefabriken kan definitivt förvänta sig fler besök av mig i framtiden - och då med mer pengar i plånboken!
 

21 Mars 2014

Hej!
 
Jag ska allderles strax börja gå till resecentrum för att ta tåget till Stockholm och tillbringa helgen med älskling, härligt! Jag tar däremot inte riktigt helg ännu och boken Global Shift - Mapping the Changing Contours of the World Economy får följa med som reselektyr, för nästa vecka har jag salstenta för geografin. Jag tar med mig den boken lite motvilligt, om jag måste studera vill jag helst fortsätta på min vetenskapliga essä om problematiken med "etniska ryssar" i de forna Sovjetstaterna, med särsklit fokus på Ukraina och Lettland som jag skriver för SKA just nu, ett aktuellt och spännande ämne tycker jag! Så himla dumt att etnicitet ska blandas in när allt egentligen handlar om geopolitik... Eller nationalism. Blä.
 
Ja, som ni märker snurrar studier på högvarv just nu i huvudet för mig, men det kommer nog älskling ändra på. Trevlig helg på er så hörs vi!
 

Music is love in search of a word

I lördags åkte jag till Berwaldhallen för att lyssna när syster hade konsert! Hon är nämligen med i en ungdomsorkester på Stockholms kulturskola, och tillsammans med Sverges Radio Synfoniorkester hade de öppet hus i helgen.
 
 
De musikaliska generna i vår familj hoppade helt över mig men hamnade dubbelt i min syster - hon är jätteduktig på att spela tvärflöjt! Så pass bra att hon själv fick inleda ett musikstycke, ta emot en egen applåd och beröm från alla olika håll och kanter. När om inte är det okej att skryta på sociala medier om min syster vid ett sådant tillfälle? ;)
 

DEN STORA BOKLISTAN

Favoritgenre: Min bästa förklarning är drama... Fast det är ju en filmgenre. Livet, historia, politik, dyspotiska framtidsvisioner, att ha djävulen som chef på jobbet, biografier, klassiker med krångligt språk - jag gillar det mesta helt enkelt!
 
Favoritbokhandeln: En av de bästa jag har besökt är en bokhandel i Berlin på tre våningar + ett café. Minns när jag besökte den bokhandeln för första gången, själv botaniserade jag bland böckerna i över en timme medan mina vänner hittade en soffa och somnade i den.
 
Senast köpta inbundna bok: Under bokrean köpte jag tre inbundna böcker, vilka är en samling av Oscar Wildes verk, Jag ska göra dig så lycklig skriven av Anne B. Ragde och Haruki Murakamis roman Efter mörkrets inbrott.
 
Favoritbibliotek: LiU Campus Norrköpings bibliotek pga all kurslitteratur och bra studieplatser.
 
Favoritplats att läsa (i hemmet): Sittandes i sängen, med en filt om knäna och en kopp te i handen.
 
 
Favoritplats att läsa (utanför hemmet): På en filt med solen som värmer min rygg.
 
Bästa bakgrundsljudet vid läsning: Jag vill helst ha det tyst när jag läser, men det funkar även bra med lite sorl i bakgrunden. Det jag inte kan är att lyssna på musik samtidigt!
 
Bästa lässnacket: Choklad! Om en hittar chokladfläckar i en mina böcker så vet en att jag riktigt njöt av läsningen.
 
Bästa läsdrycken: Te - som alltid!
 
När på dygnet läser du helst: Kvällstid, ofta innan jag släcker lampan för att sova. Eller de gånger jag vaknar tidigt, gör en kopp te och kryper ner i sängen igen för att läsa en timme innan frukost.
 
Bästa bakfylleläsningen: Bloggar.
 
 
Bästa kollektivtrafikläsningen: Jag tycker om att läsa när jag åker tåg. Då tar jag med den bok jag läser hemma - ovansätt om det är en pocket eller en tegelsten.
 
En bok som du har läst på sistone som inte var så bra: Än så länge har jag under år 2014 inte velat kasta ut någon bok ut genom fönstret!
 
Boken/böckerna du läser just nu: Förrutom all kurslitteratur så läser jag just nu Doktor Glas skiven av Hjalmar Söderberg.
 
En bok som du inte har läst klart: Min sommarbok Det andra könet av Simonde De Beauvoir. Kanske blir jag färdig med den i år..?
 
En författare du beundrar: J. K. Rowling.
 
Den bästa boken du har läst det här året: Om jag måste välja är The Picture of Dorian Gray bäst hitintills, och på andra plats kommer Ein ganzes halbes Jahr. Boktjuven är också en favorit. Jag har skrivit om alla tidigare på bloggen som lästips! D
 

Det är egentligen bara en liten historia om en flicka, böcker och några fanatsika tyskar som jagar judar...

Ett litet faktum.
Du kommer att dö.
 
Jag är nyss hemkommen från en trevlig kväll i Nyköping, där jag mötte upp mamma och Syster för middag på resturang och bio. Filmatiseringen av boken Boktjuven visas nämligen just nu på svenska biografier, och det ville vi såklart inte missa! Vi alla tre har läst boken tidigare och tycker att den är helt fantastisk. Handlingen, skriftspråket... Ja, allt! Själv var jag redo på att bli besviken - när man väl har läst en bok och skapat sig en egen uppfattning om den brukar filmen aldrig vara lika bra - men den här gången överträffades mina förväntningar!
 
 

Stilla vecka

Allt går i perioder för mig. Om förra veckan var händelserik på många olika sätt - nu försöker jag istället varva ner och koncentrera mig på studierna. Det är högt tempo nu, både på SKA, min geografi och B-uppsatts, så det behövs!
 
 
Ett urval på de böcker jag använder just nu... Det blir mycket läsa och skriva när en studerar Fil.Fack! Men inte enbart, om tre veckor ska jag till exempel ha salstenta på hela den understa boken om ekonomisk geografi, ett ämne jag inte har läst om tidigare. Jag tar det som en utmärkt möjlighet att lära mig något nytt!
Positvit tänk är A och O ^^

2 Mars 2014

Efter en minst sagt händelserik vecka ska det nu bli skönt att ta det lugnt och titta på andra avsnittet av serien Breathless som går att hitta på svtplay. Varje avsnitt ligger bara uppe en vecka efter tv-sänding, så skynda er och se innan den försvinner! Samtidigt håller jag mig uppdaterad av vad som sker i Ukraina, otroligt läskigt eller vad säger ni??
 

Nattens tema: 1970-talets glamrock


RSS 2.0