Höstens stora utmaning och äventyr

För en vecka sedan blev jag färdig med terminens sista hemtenta, härligt! Istället har andra aktiviteter upptagit min tid: fira min systers student, träffa vänner, börja flyttpacka grejer och skriva en massa mejl. Angenäma saker helt enkelt! Även det sistnämnda, eftersom jag förbereder inför höstens stora äventyr med studier på Irland. Jag har gett ett par hintar om det här på bloggen tidigare, men inte vågat skriva om det eftersom inget var 100 procent säkert. Men nu - med ett Learning Agreement ifyllt och sökandes efter bostad för fullt - kan jag berätta lite mer om det!
 
Arbetet med att söka efter utomlandsstudier påbörjades redan i september förra året, då jag var helt inställd på att resa till Tyskland och studera. På grund av olika omständigheter passade däremot en termin i det landet inte bra för min utbildning, och istället valde jag att ha University of Limerick på Irland som förstahandsval.
 
Första steget var att skicka in en ansökan till LiU för att se om jag kunde bli nominerad för Erasmus-studier utomlands. Erasmus är ett utbyte samordnat av EU som garranterar att jag inte behöver betala utgifter till det utländska universitetet, vilket annars kan vara en ganska så saftig summa pengar. Dessutom delar de ut stipendium till de som studerar via dem. Det är många sökande till de engelskspråkiga länderna och således konkurrans, så förstå lyckan när jag redan i slutet av februari fick beskedet om att jag var nominerad till mitt förstahandsval! Tidigare hade jag bara fått informantionen att senast i mitten av Mars skulle jag få mitt svar. Detta tyder på att jag valdes ut först av alla sökande, vilket känns både hedransvärt och väldigt häftigt!
 
Men processen har inte varit lätt. Istället har jag under hela våren trampats med vilka kurser jag ska läsa när jag åker dit i höst. Min tanke är att tillgodoräkna dem i min utbildning och kunna ta min examen nästa år. Annars måste jag vänta till år 2016 för att kunna ta examen, vilket känns onödigt. Länge trodde jag att detta inte skulle kunna lösas. Jag har fått information om två olika kursutbud som inte stämmer överrens med varandra över huvud taget, och precis när det hade löst sig fick jag reda på att de krävde förkunskaper etc. Mycket att ordna och kolla upp med andra ord! Lägg till en bergochdalbana med känslor till det så har ni min vår. Men nu verkar strulet med att kunna tillgodoräkna kurserna vara över, vilket känns jätteskönt! Dags att söka bostad istället...
 
Summan av kardemumman; i slutet av augusti flyttar jag till Limerick, Irland för att studera politik en termin. Det kommer att bli en utmaning, men säkert också jätteroligt! Självklart kommer ni få ta del av mitt äventyr här på bloggen!
 
 

Kommentarer

Kommentera inlägget här:

Namn:
Kom ihåg mig?

E-postadress: (publiceras ej)

URL/Bloggadress:

Kommentar:

Trackback
RSS 2.0