23 Juni 2014

Nu, under kvällen av sommarens hitintills varmaste dag har jag satt mig ner för att skriva ett par rader innan jag åker till Jämtland tidigt imorgon bitti. Bestämde mig spontant för bara ett par timmar sedan att följa med upp för ett par dagars fiske, plock av blåbär och kortspel. Det kommer att bli fint! Min lediga vecka kommer på så sätt att utnyttjas till fullo. Från i söndags till idag har jag även haft mitt Karlskoga-besök hos mig. Tillsammans har vi badat flera gånger, åkt till Trosa och spelat minigolf, tittat på anime och bara tagit det lugnt. Jag har läst bok medan han lyssnade på en egen. Det var också himlans fint!
 
 

Birthday girl

 
Förra veckan fylde jag hela 21 år! Min födelsedag gick däremot i samma spår som resten av sommarplanerna, nämligen jobb och ta det lugnt. Som pricken över i:et fick jag flera böcker i present, något jag alltid uppskattar. Bland annat fick jag en reseguide om Irland, en ordbok med engelska talspråk samt Divergent skriven av Veronica Roth. Boken Introduction to Cities - How Place and Space Shape Human Experinece använde jag till en av mina B-uppsatser i våras och handlar om hur sociologer kan studera livet i städer. Jättespännande! Den boken köpte jag till mig själv som födelsedagspresent och kommer säkert även vara till nytta nästa år när jag ska skriva min kandidatuppsats.
 
 
Men, lite saker ska hända också! Imorgon ska åka till Nyköping och äta middag med mina fina tjejer, och i helgen startas min lediga vecka med besök från Karlskoga. Kul!

Modern summerlife

Nu i helgen har det fina sommarvädret kommit till Stockholms-regionen, härligt! Men redan i onsdags vågade jag och två vänner premiärbada ute i sjön hemma i byn. Nanny filmade mig precis när jag hoppade ner i vattnet och på videon ser jag jättemodig ut, fast hon missade de första 15 minuterna då jag klamrade mig fast vid stegen ner och bara: "DET ÄR KALLT!!" Ner i vattnet, upp, ta en snapchatt och sedan rusa upp till jacuzzin och värma sig. En har ju sina pioriteringar ;)
 


Systar och choklad gör livet uthärdigt

Facebook, Instagram och nu så bloggen - att skryta om min syster är något jag gärna gör över sociala medier! I början av juni tog hon studenten med fina betyg och är fantastiskt duktig på att spela flöjt, nu har hon flyttat till Island för att jobba (!!) Både hon och min vän Sara som jag hälsade på i Reykjavik förra året åkte dit efter att ha sökt via förmedlingen Nordjobb. Vilken utmaning och stort äventyr!
 

Spring genom tunnelbanan för att slippa regnet

Jag har mitt sommarjobb uppe på ett hotell uppe i Stockholm. Jag har jobbat där tidigare och det var inga problem att för mig att få komma tillbaka, arbetsuppgifterna är inte särskilt svåra men att gå upp klockan 5.00 varje morgon... Det är en utmaning! Tidigare somrar har det tagit ca tre veckor innan jag har skapat nya morgon (och kvälls-) rutiner (det vill säga gå och lägga mig innan midnatt) och jag är inne på vecka två nu. Snart blir jag alltså en en levande människa och ingen trött zombie igen! Att jag enkelt kan svänga förbi Starbucks på vägen hem är guld värt för humöret, men desto värre för portmonnän...
 

RSS 2.0