"...Man skulle riva från Sergels torg ända ner till Regeringsgatan. Det var en stor grop detta, kallat för Riksgropen..."

En lugn kväll ensam hemma, det betyder ofta koka te, göra i ordning en fruktsallad och titta på en dokumentär för mig. Igår hade jag en sådan kväll, och surfade in på svtplays hemsida. Det är verkligen en guldgruva när man inte har en tv hemma! Förra veckan tipsade min syster mig om en dokumentär som heter Spelet om Stockholm, som hon bestämt trodde att jag skulle gilla - med all rätt! Stadsplanering, 60-tal och Stockholm är verkligen ett ämne som jag har nördat mig ner i. Första delen som jag då tittade på igår handlade mycket om hur city skulle bli bilvänligt och alla farleder som skulle byggas. Som tur förverkligades inte alla planer! Ett hett tips om ni tycker att det ämnet är lika intressant som jag, dokumentären ligger uppe på hemsidan i bara 13 dagar till ;)
 
 
Uppdate: Nu har jag tittat på del två, som var ännu intressantare! Älskar när man väver in historia med hur det är idag, med siktet på framtiden. Förorten är naturligtvis ett fokus.

Kommentarer
Postat av: Elli

Haha, skulle vilja omformulera ditt bevingade favorituttryck till "Det är HÄRLIGT att nörda!"

Svar: Haha, så sant!!
None None

2014-01-24 @ 16:28:35

Kommentera inlägget här:

Namn:
Kom ihåg mig?

E-postadress: (publiceras ej)

URL/Bloggadress:

Kommentar:

Trackback
RSS 2.0