A dream is just a dream. A goal is a dream with a plan and a deadline.

Igår blev det ingen fest för mig, men istället har jag gjort en annan sak som inte stod uppskriven på listan i måndags. Saningen är att jag inte har vågat skriva ett ord om det här på bloggen under hela hösten eftersom inget har varit säkert bestämt. Men - idag har jag skickat in min intresseanmälan för utomlandsstudier nästa termin!

Det här betyder inte att jag SKA åka iväg i höst, utan jag har bara bearbetat två olika förslag och fått de godkända av mitt program. Nu är det upp till LiUs nämd för utomlandsstudier om jag får åka iväg eller inte! Det är konkurrens om platserna på de olika univeristeten, så håll tummarna för mig är ni snälla! Lovar att ni får följa med här på bloggen om det blir till verklighet ;)
 

"...Man skulle riva från Sergels torg ända ner till Regeringsgatan. Det var en stor grop detta, kallat för Riksgropen..."

En lugn kväll ensam hemma, det betyder ofta koka te, göra i ordning en fruktsallad och titta på en dokumentär för mig. Igår hade jag en sådan kväll, och surfade in på svtplays hemsida. Det är verkligen en guldgruva när man inte har en tv hemma! Förra veckan tipsade min syster mig om en dokumentär som heter Spelet om Stockholm, som hon bestämt trodde att jag skulle gilla - med all rätt! Stadsplanering, 60-tal och Stockholm är verkligen ett ämne som jag har nördat mig ner i. Första delen som jag då tittade på igår handlade mycket om hur city skulle bli bilvänligt och alla farleder som skulle byggas. Som tur förverkligades inte alla planer! Ett hett tips om ni tycker att det ämnet är lika intressant som jag, dokumentären ligger uppe på hemsidan i bara 13 dagar till ;)
 
 
Uppdate: Nu har jag tittat på del två, som var ännu intressantare! Älskar när man väver in historia med hur det är idag, med siktet på framtiden. Förorten är naturligtvis ett fokus.

V. 4

Hej!
 
Som ni säkert har märkt har jag fullt upp med flera saker och göra, då pioriteras bloggen bort tyvärr! Jag tycker annars att det är jätteroligt att läsa bloggar (ni vill verkligen inte se min vanliga lista på alla jag dagligen läser) och försöka knåpa ihop några inlägg själv. Därför har jag nu skrivit en lisa på to do-things för vecka fyra, inspirerad av Elsa Billgren! (Jepp - en av de bloggar jag dagligen följer.)
 
¤ Min vecka började imorse med att åka till Linköping och styrkekrama en vän som börjar sin läkar-utbildning idag, är så himla stolt och glad för henne!
 
¤ Mellan klockan 13-15 hade jag själv start för termin fyra för min utbildning, Samhälls och kulturanalys! Helt galet att jag redan har studerat halva min kandidat.
 
¤ Imorgon kick-startar jag också fortsättningskursen för geografin med en föreläsning! Tycker att höstens extra-kurs var allt för rolig och intressant för att sluta med det.
 
¤ Dricka te hemma hos en vän.
 
¤ Under torsdag eftermiddag åker jag till Nyköping för att samla in material till min B-uppsatts...
 
¤ ... För att senare under kvällen festa på Trappan!
 
¤ I helgen åker jag dessutom med min familj upp till Jämtland för att åka skidor, oh det ska verkligen bli jätteroligt! Har verkligen sett fram emot det sedan stugan bokades i höstas.
 
Vad ska ni hitta på under veckan? :)

Två julklappar från förra året

Kom på att jag inte ännu har tackat er om tipset att det faktiskt går bra att köpa parfym via posten! Jag berättade det för mamma, och se vad som låg under julgranen ^^ Tack! Själv tänker jag på fina, klassiska klänningar av doften från Guy Laroches parfym Fidji, men för att ni ska kunna få en uppfattning om den googlade jag efter beskrivning:
 
Fidji Perfume by Guy Laroche, Launched by the design house of guy laroche in 1966, fidji is classified as a refreshing, flowery fragrance . This feminine scent possesses a blend of hyacinth, lemon, bergamot, carnation, jasmine, and rose. It is recommended for office wear.

Passar bra att ha på sig på jobbet? Haha! Med andra ord är den diskret och det tycker jag om. Nu har jag i alla fall favoritparfymen hemma som kan användas ett bra tag framöver!
 
 
I julklapp fick jag också den överdrivet dyra men mycket fina brickan med mönstret från Plattan i Stockohlm! Är löjligt förtjust över att just fått en bricka i julklapp, men så kan det få vara ibland. Kommer också att användas mycket framöver!

12 januari 2014

Varje vardag blir till helg och varje helg är som en vardag. Nästan. Välkommen till studentlivet, då gränserna vad man får göra vilken dag suddas ut!
 
Igår - lördag - satt jag hela dagen på Campus och skrev på min hemtenta för geografin. Jag tycker att det är skönt att sätta mig i biblioteket eller någonstanns på Campus för att studera, hemma är det ofta många andra saker som påkallar min uppmärksamhet men där får jag ofta ro för att koncentrera mig på det som måste göras.
 
Hemtentan handlar om att jag ska välja tre regioner utifrån en indelning en bok har gjort och jämföra dem med varandra. Jag har valt Norden som utgångspunkt (Sverige är tydligen inte tillräckligt viktig för att vara en egen region enligt de amerikanska geograferna som har skrivit boken) och jämför hur det är hos oss med Brasilien och Nya Zeeland. Sistnämnda är ganska rolig att fördjupa mig i, eftersom jag har en cool vän som just nu reser och jobbar där på olika jordbruk!
 
Efter flera timmars läsande, funderande och skrivande avslutades dagen med att gå på bio med en vän och se på filmen The Wolf of Wall Street. En helknäpp film! Men kvällen var trevlig :)
 

Liebe ist nicht das, was man denkt

 
Nu är jag tillbaka i Norrköping! Sedan ungefär två veckor tillbaka så håller jag också på och läser en bok som heter Ein Ganzes Halbes Jahr skriven av Jojo Moyes. På orginalspråket heter boken Me before you, men på svenska ingenting eftersom vad jag vet har den inte översatts till vårt språk ännu. Den handlar om Lou som får som jobb att hjälpa rullstolsbundna Will, med fokus hur deras relation fungerar. Om ni gillar den franska filmen En oväntad vänskap med ungefär samma tema, kommer ni definitvit tycka om den här boken! Tragisk men hjärtvärmande.
 

Enskilda kan inte festa - eller?

Igår var jag åter igen i Nyköping, den här gången för att gå en stor festmiddag där vi firade gamla skola Nyköpings Enskilda Gymnasium 10 år! Kan inte på ett enkelt sätt beskriva hur viktiga de åren på skolan har varit för mig. Jag är otroligt stolt över att fortfarande vara en del av den gemenskap som finns på Enskilda, fast jag tog studenten för ett och ett halft år sedan. Ja må hon leva... Hurra, hurra, hurra!
 

RSS 2.0