Swedish Air Force Museum

I fredags kväll - på självaste alla ♥ dag - anlände älsking med tåg till mig i Norrköping! Och vad är bättre än att fira vår kärlek med en dejt? Sagt och gjort, efter en långfrukost lördag morgon åkte vi med Östgötapendeln genom ett regnigt landskap till Linköping och Flygvapenmuseumet!
 
Älskling gick omkring och tittade på flygplanen, något besviken över att han inte fick se det nya JAS-planet (det är ju trots allt ett museum och ingen topphemlig militäranläggning) men nöjde sig till sist med att posera vid det första JAS-planet, konstruerat i slutet av 1980-talet.
 
 
Själv gillade jag mest utställningen om Kalla kriget! Vart ska jag börja? Dels så tycker jag att Kalla kriget är en av de intressantaste händelser under 1900-talet, eftersom det förklarar mycket om varför vår värld ser ut som den gör idag. Dels så tycker jag också att Sovjetunionen är fascinerande, för hur kunde egentligen en helt annan värld existera i årtionden parallellt med vår egen?
 
 
Till sist så gillade jag också starkt hur utställningen på museumet var uppbyggd med små rum, alla inredda efter hur det såg ut mellan 1950 till 1980-talet! Här poserar jag för fullt i 1950-talets vardagsrum och försöker matcha inredningen med prickig klänning och ett osynligt rött läppstift. Om jag fick reda på innan hur utställningen var uppbyggd av en vän? Inte alls...
 
 
Tack Ellie, vi båda gillade museumet mycket! ♥
 

Kommentarer

Kommentera inlägget här:

Namn:
Kom ihåg mig?

E-postadress: (publiceras ej)

URL/Bloggadress:

Kommentar:

Trackback
RSS 2.0