River Shannon part 1

Idag fick jag följa med Vicky - en brittisk tjej jag delar lägenheten med - och hennes föräldrar till ett stort shopping-centrum för att köpa mat och lite andra förnödenheter som täcke och kudde till sängen ^^ De hade nämligen bil med sig. Snällt att jag också fick följa med! Sen gick vi omkring en stund i Limericks innerstad för att rekognosera oss lite. Min engelska är inte perfekt, men jag kan i alla fall göra mig förstådd och att få till den flytande kommer nog vara en av mina största utmaningar under hösten. Jag är inte bra på andra språk som många kan tro - men jag tycker att det är kul och kämpar på!
 
 

Hello!

Hej säger jag för första gången från Irland! :D
 
Nästan hela dagen har gått åt att resa, då jag nästintill fick springa mellan gaterna på flygplatsen i Köpenhamn för att hinna med mitt anslutningsflyg till Dublin, åkt buss igenom fyra timmars landskap med böljande gröna kullar och letat mig fram i Limericks innerstad efter busshållplatsen på Williams street. Men nu har både jag och resväska landat på Brookfield Hall, mitt boende för den här hösten! Jag kommer att dela en studentlägenhet med tre andra personer, varv ena har jag redan hunnit träffa. Jä*ligt dyrt, men lägenheten ser väldigt fräsch ut vilket är en uppdatering från vad jag har bott i Norrköping!
 
Samtidigt som finalen för Nolle-P på Linköpings Universitet sker ikväll med finsittning startar äventyret nu för mig. Äntligen! Känner mig redan jättetrött efter alla nya intryck som jag har fått idag. Att jag gick upp klockan 3.15 svensk tid i morse spelar säkert också sin roll... :P En kopp te, säng och se vad staden kan erbjuda imorgon låter som en utmärkt plan tycker jag!
 

Countdown

Bara tio dagar kvar! TIO. Sen flyttar jag till Irland. Jag börjar långsamt fatta nu att jag ska vara borta från allt jag känner till i ca tre och en halv månad. Istället ska jag få leva ett äventyr i regnet, i irländska pubar, i studentlägenheter... Samt klara av fem kurser parallellt med varandra på engelska. En utmaning som jag gärna försöker mig på!
 
Tanken är att jobba in i det sista, men lite annat ska också hinnas med som idag när en vän kom över på en fika under eftermiddagen. Mys! ♥
 

Lördagstips

Vi går mot mörkare tider nu... Men trots det går det fortfarande att njuta av solen mellan regnskurarna! Däremot har jag börjat med att titta på serie igen när vattendroppar faller, något som tidigare nästintill har varit otänkbart i det fina vädret. Jag har nu i efterhand upptäckt att andra säsongen av den tyska dramaserien Weissensee visas på Svt, men som likväl kan tittas på Svt-play. En spännande serie och mitt lördagstips till er!
 

Värmlandsresa

I fredags satte jag mig på tåget för att spendera helgen i Karlskoga! Alltid roligt att se nya platser tycker jag, särskilt när det innebär hälsa på vänner. Som reselektyr hade jag med mig Insurgent, fortsättningen på boken Divergent som jag fick i födelsedagspresent skriven av Veronica Roth. Kanske inte direkt det mest litterära mästerverk jag har läst, men väldigt spännande!
 

Vykort från Jämtland

 
För några år sedan tyckte jag att det var jätte-jätte-tråkigt att följa med upp till Jämtland. Nu börjar jag däremot tycka att det är rätt så mysigt istället. (Börjar bli på tok för mycket lik min mamma...) Dagarna såg ut ungefär såhär: läsa - fiska - läsa - plocka blåbär eller hjortron - läsa lite till - hjälpa till och lägga ut nät för att sedan avsluta med ett par kortspel innan läggdags. Att kunna stanna upp i ögonblicket, andas och se över en vacker fjällsjö är fantastiskt!

#Sthlmpride14

Igår var det Pride-paraden i Stockholm! Jag mötte upp två vänner efter jobbet för att spana in den vid Kungsträdgården. Solen stod högt på himlen och det var inte bara vi som var varma - energin i de som tågade verkade också ha mattas ut strax efter Slussen. Men kul var det att se! För kärleken och allas rätt att få leva ut sin egna identitet. Strunta i normer och genus! Rekomenderar verkligen Fanny Ambjörnssons bok Att vara queer för den som vill veta mer om detta.
 

(Klockren!)
 
Efter paraden gick vi först runt i city lite, och hamnade till sist på Jensen's Bøfhus för att käka middag. Efter det var jag tvungen och åka hem för att sova, men trevligt var det! ♥ Väckarklockan stod nämligen på 4.20 imorse för att åter åka till jobbet, mitt i åskvädret...

RSS 2.0