Vad vi behöver förutom luft, mat och vatten för att leva - ord är det fjärde livsnödvändiga

När jag vaknar varje morgon är det första jag gör att titta ut genom fönstret. Om det regnar vill jag helst krypa ner i sängen igen, men den här sommaren har jag istället ofta nåtts av solens värmande strålar. Fast nu är de inte lika värmande längre. Löven börjar sakta skifta till att bli höstens spektum av färger, och själv börjar jag gå omkring i strumpbyxor och schal igen.
 
Idag tänkte jag låta er läsa en del av en lista jag började skriva på efter nyår. Jag är nämligen nyfiken på vilka böcker jag läser, många vet jag redan att de är! Men vilken grene är det jag läser mest av? Och hur många böcker läser jag på engelska, tyska under ett år? Så som ett avslut för sommaren här på bloggen tänkte jag rada upp de böcker jag har läst i en hängmatta, på Norrbottens havsbad och innan jag släcker nattlampan för kvällen de tre senaste månaderna. Here it comes:
 
Ögat över månskäran Libba Bray
Skuggan över stenbänken Maria Gripe
... Och de vita skuggorna i skogen Maria Gripe
Skuggornas barn Maria Gripe
Skugg-gömman Maria Gripe
The Notebook Nicholas Sparks
 
 
Alla var där Lauren Weisberger
 
 
Chistmas at Tiffany's Karen Swan
1Q84 del 1 Haruki Murakami
 
 
1Q84 del 2 Haruki Murakami
 
 
Torka aldrig tårar utan handskar del 1 - Kärleken Jonas Gradell
1Q84 del 3 Haruki Murakami
Brombeersommer Dörthe Binkert
 
Sista delen av 1Q84 var riktigt spännade och läsa, gör ni det också om ni inte redan har gjort det! En bisarr och underbart skriven historia utlovas. Jonas Gradells Torka aldrig tårar utan handskar var också väldigt bra, har bara sett på serien tidigare så om ni gillar den så kommer ni också gilla boken, de är väldigt lika varandra. Resten av böckerna har jag läst tidigare, välbekanta världar att för en stund förvinna ner i ♥
 
Det andra könet av Simone De Beavoir tar tid att läsa, för att på riktigt ta in och kunna reflektera över vad hon skriver. Återkommer om den boken i ett eget inlägg inom en snar framtid, för viktig för att bara kunna skrivas in som en rad i en lista!
 
Vilka böcker har ni läst i sommar? Själv mottager jag gärna tips till höstens läsning! Annars ser jag fram emot att få läsa den dyspotiska berättelsen När mirakel sker av Karen Thompson. Vad händer egentligen med världen när jorden långsamt slutar rotera runt sin egen axel...? Ja, det ska jag snart få reda på!

Kommentarer
Postat av: Elli

Läser "Alla var där" nu :)

Svar: (Y)!
None None

2013-09-04 @ 07:45:15

Kommentera inlägget här:

Namn:
Kom ihåg mig?

E-postadress: (publiceras ej)

URL/Bloggadress:

Kommentar:

Trackback
RSS 2.0