Läselektyr del 2

Varför oförstörbara strumpbyxor inte finns.
Ett inlägg signerat Emma Sundh som belyser hur vi på bästa sätt håller på att förstör våran värld idag - nämligen genom miljöförstöring. Texten är välskriven och som på ett enkelt sätt belyser vilka konsekvenser vårt levnadssätt kan ge i framtiden. Emma Sundh är en inspirerande kvinna på många olika sätt. Heja!
 
Jag har en övertygelse om att vi måste förändra vårt levnadssätt för att förbättra miljön - och detta innebär en modernisering och inte en tillbakagång till stenåldern som många tror. Den moderna människan år 2070 kommer att vara mer medveten om vilka miljöpåfrestningar människan kan skapa, och undrar "hur dumma var de egentligen?" när de blickar tillbaka till den historiska epoken post-industrialism. I framtiden kommer vi veta bättre!
Läs en artikel om förändringar i livsstil och system här
 
Såklart vill du också vara med och påverka! Surfa in på hemsidan och skriv under på ett upprop för en radikalare klimatpolitik. Här går det också att finna mer information angående vår miljö. Bland annat finns den här kortfilmen som på 69 sekunder kortfattat beskriver hur ekonomisk tillväxt kontra naturens resurser kan fungera:
 
 
Ett par avslutande ord: ingen kan vara perfekt. Inte jag heller (vilket jag kan behöva påminnas om ibland). Men alla kan göra något litet som förbättrar världen. Ansvaret ligger inte helt på industrin, eller på dina axlar för att miljön att i mångt och mycket förstörs idag. Men föreställ er om Sveriges alla 9 606 522 invånare börjar källsortera och blir mer medvetna konsumenter - vilken skillnad det skulle bli! Jag har insett detta, och därför strävar jag efter att bli mer klimatsmart. Hoppas att ni också gör det!

Kommentarer

Kommentera inlägget här:

Namn:
Kom ihåg mig?

E-postadress: (publiceras ej)

URL/Bloggadress:

Kommentar:

Trackback
RSS 2.0