Läselektyr del 3

Våra dagar hade förlängts med femtiosex miuter under natten.
I början stod folk vid gatuhörnen och skrek om att jordens undergång närmade sig. Det kom teraputer till skolan för att tala med oss. Jag minns att vår granne mr Valencia fyllde sit garage med mängder av konservburkar och flaskor med mineralvatten som om han förberedde sig inför vad som för mig nu framstår som en katstrof av en mycket mindre omfattning.
Livsmedelsbutikerna var snart tomma, hyllorna var lika rengnagda som kycklingben.
Motorvägarna proppades igen omedelbart. Familjer trängde in sig i skåpbilar och korsade delstatsgränser. De stack iväg åt alla håll likt små djur som plötsligt hade träffats av en ljuskägla.
Men självfallet fanns det ingenstanns i världen att ta vägen.
 
Sida 10, Nordstedts förlag, pocketutgåva år 2013
 
 
En tid för mirakel skriven av Karen Thompson Walker kan vara en av de mest spännande böcker jag någonsin har läst. Bättre är endast Harry Potter och George Orwells bok 1984, så mina krav är ganska höga. Föreställ er att jorden långsamt skulle sluta rotera, vad skulle hända då? I denna roman beskrivs händelseförloppet utifrån en tolvårig flickas perspektiv om hur vardagslivet förändras, men som ändå forsätter på samma sätt med problem i skolan och kärlekstrubbel. Vi får också ta del av den första internationella krislösningen samt när livsmedelproduktionen kollapsar. Slutet är sjukt realistiskt med tanke på vilken overklig händelse det faktiskt är. Ett mycket hett tips från mig som garanterat kommer få er att vilja stanna hemma med en kopp te och läsa istället för att ta en höstpromenad!

Kommentarer

Kommentera inlägget här:

Namn:
Kom ihåg mig?

E-postadress: (publiceras ej)

URL/Bloggadress:

Kommentar:

Trackback
RSS 2.0