Äkta människor

Har ni sett på serien Äkta människor som gick på Svt för ungefär ett och ett halft år sedan?
 
Inte?
 
Har ni då noterat att den under november månad har legat uppe fritt på Svt-play för att titta på istället?
 
Inte det heller? Då rekomenderar jag er att direkt klicka vidare HÄR för att titta, serien är endast tillgänglig fram till på söndag för då sänds första avsnittet av säsong två! Peppen på det!
 
 
Flera av er är säkert redan bekannta med Äkta människor, men här kommer kortversionen för er som har råkat missa handlingen: Föreställ dig att vi använder oss av robotar - så kallade hubotar - i det vardagliga livet. De ser precis ut som oss, de pratar som oss men har inga känslor (tror man). Var och varannan familj äger en hubot i hemmet som städar, lagar mat och hjälper barnen med läxorna. Till och med din gamla pappa kan ha en hubot hemma som hjälper till istället för att skicka in honom på ett ålderdomshem! Hubotarna utnyttjas också både som arbetskraft och sexuellt. För att de säger inte emot, de är maskiner och vi kan göra vad vi vill med dem...
 
En dag köper familjen Engman en hubot hem till sig, som de kallar för Anita. Mamman Inger är skeptisk, behöver vi verkligen en sådan? Men efter ett tag ändrar hon uppfattning, med villkoret att Anita ska behandlas som en familjemedlem. Antita verkar nämligen ha djupt inom sig en egen personlighet, varför skulle hon annars hela tiden vilja ha på sig breda hårband fast ingen har sagt till henne att ha på sig dem? Inger som arbetar på en advokatbyrå tar sig snart på sig uppdraget att hävda att hubotar borde ha minioritetsrättigheter i samhället. Samtidigt gömmer sig några hubotar för människorna i skogen. De kallar sig själva för "fria hubotar", och vad är det egentligen för programeringskod som verkar vara så viktig?
 
 
Ja, att kalla detta för "kortverision" kanske var att ta i från min sida, men jag tycker verkligen att serien är jättebra och ser fram emot säsong två. Äkta människor fokuserar inte på de tekniska delarna av hubotarna, utan om hur samhället förändras med dem. Om ni är precis som jag en person som gillar att överanalysera allt och alla kommer ni också definitivt gilla den!
 

Kommentarer

Kommentera inlägget här:

Namn:
Kom ihåg mig?

E-postadress: (publiceras ej)

URL/Bloggadress:

Kommentar:

Trackback
RSS 2.0