Sommartider

När solen kommer fram och det är varma grader utomhus är det svårt att bara sitta inne framför datorn och läsa klurig kurslitteratur. Som tur upptas min tid inte endast av föreläsningar och studier, utan under de senaste dagarna har jag och mina vänner också intagit flera olika uteserveringar för att dricka öl och äta glass. Soliga dagar är också perfekta för små utflykter, och en sådan har jag gjort idag!
 
 
Linköpings Universitet är uppdelat på fyra olika platser. Två av dem ligger inte ens i Linköping, utan den ena ligger såklart i Norrköping där jag studerar. Den andra delen ligger ute på Lidingö i Stockholm. De två resterande delarna ligger således i Linköping, vilka är UK (Universitetssjukhuset) och Campus Valla. Och det var till sistnämnda jag och min vän Anna S skulle åka till idag, för att vi hade en mission att utföra där.
 
Campus Valla är den största delen av Linköpings Universitet, och har ett helt eget område för studenter i utkanten av Linköping. Förr i tiden planerades universitetsområdena till strax utanför städer för att studenterna inte skulle störa stadens invånare, Campus Valla är ett jättebra exempel på det. Men mitt Campus - Campus Norrköping - är istället placerat med en nyare, och en helt annan idé bakom. Nu ska studenterna och studentlivet istället intrigeras med resten av staden! *lite nörderi från min sida*
 
 
Jag och Anna hade nämligen totalt missat att biljettutlämningen för SOF bedrevs i Norrköping endast förra veckan, och eftersom vi har köpt biljetter till SOFs förfest på Trappan imorgon så var vi tvungna att åka och hämta dem i Linköping istället. Sagt och gjort, nu har jag min förköpsbiljett i handen för imorgon och ett festivalband runt armen för lördagens festligheter. Sen var det inte illa att vi hann sitta utomhus på gräset och sola medan vi väntade på att Campus-bussen skulle komma och få oss hem till Norrköping igen!
 

Kommentarer

Kommentera inlägget här:

Namn:
Kom ihåg mig?

E-postadress: (publiceras ej)

URL/Bloggadress:

Kommentar:

Trackback
RSS 2.0