30 Maj 2012

Min tystad de senaste dagarna beror på hemtenta-plugg hängandes över dator och klurig kurslitteratur. Under kvällarna har jag också varit ute och umgåtts med vänner, jag har bara tre dagar kvar här i Norrköping innan jag flyttar hem till byn över sommaren så det gäller verkligen att ta vara på tiden ♥ Emellanåt måste jag också andas, men det är svårt att komma ihåg när sanden rinner snabbt nedför timglaset.
 

Min lilla pastellvärd (fast i svartvitt)

Varje gång jag skriver på en inlämning, brukar jag komma till ett stadium då tankarna kör fast och jag sitter i en hel timme för att endast formulera den där jä*la meningen på ett vettigt sätt. Sen, när jag har kommit över den tröskeln smattrar fingrarna över tangentbordet igen fortare än någonsin. Idag har jag haft ett sådant stadium, men inte för en menings formulering utan om hur jag ska beskriva vad en "diskontinuerlig" tolkning av moderniteten är för något. Frustrationen hos mig är ganska stor, något som mina klasskamrater har fått erfara.
 
Idag har jag alltså suttit i timmar på biblioteket för att skriva om det, utan något resultat som jag är nöjd över. Men nu måste hjärnan få vila tills imorgon, kanske kommer jag då på något när det har fått ligga i bakhuvudet en stund och mogna. Mitt bästa trick för att leda tankarna bort från det frustrerade är att försvinna in i min lilla pastellvärd, som jag kallar den. Ofta räcker det att gå in och läsa fina bloggar om vintage, men idag vände humöret snabbt av en kortfilm istället som jag nu tänker tipsa er om!
 
 
För precis 100 år sedan startades Coco Chanels första hattbutik i Deauville, och för att fira detta har designern Karl Lagerfeld spelat in en liten kortfilm om detta. Huvudrollerna spelas av Keira Knightley och Clotilde Hesme. Filmen innehåller inte pastellfärgernas hela spektrum utan är svartvit istället, men är lika tjusig ändå tycker jag! ^^
 

26 Maj 2013

Idag har jag och min mycket trevliga klasskamrat Frida gått och besökt den värdstunerade Titanic - the exhibition som är uppsatt i Norrköping just nu. Myten om Titanic kan nog alla, men utställningen berörde ändå eftersom hela historien är en tradegi. Om ni har vägarna förbi Norrköping i sommar och vädret är grått kan jag verkligen rekomedera er att besöka den, innan den skickas vidare någon annanstans under höstkanten!
 
 
Jag ska allderles strax ta fram hemtentan att skriva lite på den som ett avslut på söndagskvällen. Det kan låta tråkigt, men med radio på i bakgrunden och chokladbollar att mumsa på blir det nog okej.
#(hem)tentatider

Från studentskiva i Stockholm till födelsedagsfirade i Norrköping


23 Maj 2012

Ikväll ska jag slå Conversen i taket på min fina vän Nannys studentskiva! Egentligen går på hon på ett gymnasium i Södertälje, men eftersom den staden inte är tillräckligt cool att festa i har de sin studentskiva istället i Stockholm. Toppen tycker jag, eftersom jag kan passa på och träffa älskling när jag ändå är i stan ♥
 

 
Däremot slipper jag inte hemtenta-plugget, och såldes får Giddens bok göra mig sällskap på tågresan... Skulle mycket hellre fortsätta läsa i Catching Fire men studierna prioriteras först!
 

Hemtenta på G


Böcker jag läser just nu

 
Först ut får bli I skuggan av framtiden; modernitetens idéhistoria skriven av Sven-Erik Liedman, eftersom jag krigar just nu med den sista hemtentan innan sommaren (!) och använder bland annat den här boken som referens.
 
Himmelsdalen är en drama/thriller som utspelar sig på en rehabiliteringsklinik uppe bland Alperna i Schweitz. Den var så spännande så att jag sträckläste den hemma hos mina föräldrar i helgen för att få reda på hur allting slutade!
 
Efter Himmelsdalen varvar jag nu med att läsa en engelsk bok, nämligen Catching Fire skriven av Suzanne Collins. Den är andra boken efter populära Hungergames, och min förhoppning är att få en större inblick hur deras bitvis grymma samhälle skapades.

Det var en gång, för länge sedan...

 
I lördags var jag med och firade min vän Nannys 19års dag, och vad passar bättre än ett prinsesskalas för att säga hej då till barndomen? Sammanlagt var vi fjorton prinsar och prinsessor som under kvällen åt prinsesstårta från papptallrikar med prinsessmotiv, lekte lekar och drack läsk med sugrör. Jag kom först ihåg vid klockan halv två på natten att jag borde ta en bild för att föreviga prinsessutstyrseln med min sommarfina klänning och ett silverblommigt diadem som substitut till tiara. Min present till Nanny var för övrigt en sagobok, vars text och illustrationer var gjorda av mig själv!
 

I en bubla av glas

 
Fina Norrköping! Både du och jag lever upp till solsken och ljumna kvällar, livemusik på Trappan och glass från Halvars. Jag blir bara mer och mer förälskad i vilken stad jag har flyttat till ♥
 
Igår gick jag och lyssnade på en monolog om ätstörningar, som min klasskamrat Maja Engström hade skrivit och framförde själv under Norrköpings teaterfestival. Den handlade inte endast om mat, utan också om psykiska besvär och duktig flicka-syndromet. Sånt som förekommer i min närhet, och säkerligen i din. Ett samhällsproblem. Så himla viktigt att uppmärksamma!

Prinsessinspo


Pssst...

Om ni har fem minuter över, eller om ni helst vill glömma bort vad ni måste göra just nu kan ni göra precis som jag har gjort - läsa och förfasas över två länkar som Isabelle Pedersen tipsar om på sin blogg idag.
 
Jävligt bra American Apparel
 
33 anledningar

Teomani

Mitt fina tebord, med lite godsaker och en tidig födelsedagspresent på. Tack mamma för sodastreamen! ♥
 
 
Jag tror att ingen i min närhet har missat vilken teoman jag är. "Du är beroende av te" brukar min pojkvän reta mig med, och jag hävdar emot varje gång om att jag inte är beroende av dryckens substanser - utan allt runt omkring. Ett gammalt välbeprövat trick av mig är att värma händerna runt en varm kopp te när jag stressad eller behöver fokusera tankarna. Att dricka te är också rena kuren mot förkylningar, jag vet inte hur mycket det egentligen hjälper men tror stenhårt på placebo-effekten! Sen får vi inte glömma att dricka te är otroligt socialt, jag har varit med om flera förtroliga samtal, skvaller och annat trevligt med en varsin kopp te i handen ;)

Studentorkesterfestivalen, eller om ordet är för långt att säga - SOF

Strax efter att jag hade skrivit inlägget i lördags sprang jag ned till tågstationen för att hinna med pendeln till Linköping, och väl där mötte jag upp helgens sällskap sällskap Sis, a.k.a Syster.
 
 
Först stod vi med resten av Linköpings befolkning och väntade på det 50 minuter försenade kårtegen. Den var väl sisådär rolig om jag ska vara ärlig, men efter att ha sett karnevalen Fasching i Frankfurt år 2011 känns allt smått i jämförelse.
 
 
Vi kom alldeles för tidigt till festivalområdet, klockan 18 närmare bestämmt. Så medan alla andra förfestade i ett par timmar till så gick vi omkring ock lyssnade på när orkestrarna spelade för varandra, drack öl och snackade skit med ett par vänner till mig som var superfunktionärer under festivalen. Jag skyller min dåliga planering på att jag kom själv från Norrköping och Sis från Stockholm, så vart skulle vi kunna vara om inte där på området? Eller så var det ödet som hade ett finger med i spelet, eftersom jag träffade en gammal vän som jag inte har sett sen studenten. Det var något av det bästa under hela helgen :D

Vid klockan elva kom resten av de ca 3000 resterande besökarna. Jag och Sis sprang då mellan öltältet och dansgolven, pratade med främlingar och stannade kvar tills festivalen stängde klockan tre på morgonen!


11 Maj 2013

Det bästa botemedlet mot rädsla för eventuella brandalarm och halsont måste vara utan tvekan Harry Potters magiska värld! Så igårkväll satt jag och skrattade och fälde en tår i slutet till filmen Harry Potter and the Philosopher's stone för att ladda ork och energi till kvällens festivalhäng på SOF.
 
 
Jag ska snart åka till Linköping och möta upp mitt sällskap till festivalhänget, nämligen Sis som åker hela vägen från Stockholm för att vara med mig! ♥ Sen förväntar jag mig sol (ytterst tveksamt), spexiga orkesterspel, glass från Bosses (har hört att den ska vara jättegod), öltält och dansgolv. Kanske vi ses där?
 

DON'T PLAY WITH FIRE

Det är aldrig roligt att vakna av ett brandalarm klockan halv sex på morgonen när man bara har sovit i fyra timmar. Det är aldrig roligt att brandalarmet tjuter om man har har sovit i åtta timmar heller, för den delen. Men. Igår morse var det ingen som hade fått för sig att röka inomhus under en brandvarnare, utan det var på riktigt. Som tur brann inte hela huset upp, utan två modiga killar från korridoren under mig kunde släcka elden genom att tömma en brandsläckares skum över en icke-längre befintlig gardin och en soffa. Sen fick brandkår och polis komma för att se över läget. Så att allt var okej igen. Men det var riktigt nära att bli övertänt.
 
Något som däremot inte är okej ännu, är min sömn. Eld är läskigt farligt! Så snälla, var varsamma med ljus, lämna aldrig spisen på och var försiktiga med vart ni fimpar cigaretten. Spring ut om brandvarnare tjuter. Det är inte så svårt egentligen, right?

Sommartider

När solen kommer fram och det är varma grader utomhus är det svårt att bara sitta inne framför datorn och läsa klurig kurslitteratur. Som tur upptas min tid inte endast av föreläsningar och studier, utan under de senaste dagarna har jag och mina vänner också intagit flera olika uteserveringar för att dricka öl och äta glass. Soliga dagar är också perfekta för små utflykter, och en sådan har jag gjort idag!
 
 
Linköpings Universitet är uppdelat på fyra olika platser. Två av dem ligger inte ens i Linköping, utan den ena ligger såklart i Norrköping där jag studerar. Den andra delen ligger ute på Lidingö i Stockholm. De två resterande delarna ligger således i Linköping, vilka är UK (Universitetssjukhuset) och Campus Valla. Och det var till sistnämnda jag och min vän Anna S skulle åka till idag, för att vi hade en mission att utföra där.
 
Campus Valla är den största delen av Linköpings Universitet, och har ett helt eget område för studenter i utkanten av Linköping. Förr i tiden planerades universitetsområdena till strax utanför städer för att studenterna inte skulle störa stadens invånare, Campus Valla är ett jättebra exempel på det. Men mitt Campus - Campus Norrköping - är istället placerat med en nyare, och en helt annan idé bakom. Nu ska studenterna och studentlivet istället intrigeras med resten av staden! *lite nörderi från min sida*
 
 
Jag och Anna hade nämligen totalt missat att biljettutlämningen för SOF bedrevs i Norrköping endast förra veckan, och eftersom vi har köpt biljetter till SOFs förfest på Trappan imorgon så var vi tvungna att åka och hämta dem i Linköping istället. Sagt och gjort, nu har jag min förköpsbiljett i handen för imorgon och ett festivalband runt armen för lördagens festligheter. Sen var det inte illa att vi hann sitta utomhus på gräset och sola medan vi väntade på att Campus-bussen skulle komma och få oss hem till Norrköping igen!
 

Don't say nothing / Just sit next to me / Don't say nothing / Just be just be

Det spelar ingen roll om vi måste ligga och trängas i en 90-säng under natten. Det spelar ingen heller roll att jag inte har ett ordentligt bord, utan att vi dukar upp middagen på golvet istället. Det viktigaste är att du är nära mig. Önskar bara att det kunde vara så lite oftare.
 
 
 

3 Maj 2013

Igår satt jag och lyssnade på ett symposium mellan klockan 8-16, där SKA-studenter från årskurs två presenterade sin B-uppsatts. Lite långtradigt men ändå inspirerande, så just nu går min hjärna på högvarv och funderar på vad jag själv ska undersöka nästa år.
 
Efter symposiet sprang jag ner till stan och köpe sytråd, jag behövde nämligen akut-sy mina byxor som har gått sönder. Däremot är det bara en nödlösning, om någon vet vart jag kan finna en återförsäljare för Cheap Monday-jeans i Norrköping får den gärna berätta det för mig!
 
Annars städade jag rummet igår och målade naglarna vita. Jag vill att både jag och rum ska vara fina inför herrbesöket som kommer ikväll - eftersom det är älskling ska vara hos mig under helgen! ♥
 


1 Maj


RSS 2.0