Jag ser höga byggnader vid horisonen bakom vattnet, och mitt hjärta ler för att jag kan se hur samhället har förändrats över tid och undrar vad som härnäst kommer att hända.

Efter mitt lilla skriveri om lördagens solskenspromenad fick jag min pojkvän att gå ut på ytterligare en till, för vad är inte söndagar med honom utan långfrukost och en promenad efteråt? (Jag vet - det låter som att jag är 39 år istället för 19, men jag tycker faktiskt att det är himla mysigt!) Den här gången gick vi en sväng omkring i Nockeby, ett bostadsområde som ligger i närheten av där han bor.
 
 
Ibland önskar jag att jag var så mycket bättre på att fotografera än vad jag egentligen är, bara för att kunna fånga min syn på bild och visa andra hur jag upplever världen. Det senaste året har nämligen ett intresse för arkitektur eskalerat hos mig. Ett hus är inte bara en byggnad för mig längre, jag tittar på det och försöker sätta det in i sitt historiska sammanhang, hur var vädringarna vid den tiden och hur samhället såg ut. Framför allt så är jag just nu intresserad av vad som har skett i vårt egna land under 1900-talet. Så himla roligt att ständigt kunna upptäcka nytt i vardagen!

24 Mars 2013

I fredags satt jag allderles för länge på biblioteket och grottade ner mig i begreppsförklarningar av klass (Marx och Weber) innan klockan slog eftermiddag och jag behövde skynda mig till tåget. Slutdestinationen känner ni nog väl till vid det är laget - Stockholm i mitt hjärta! Hela min familj skulle nämligen äta middag och se Magnus Uggla live på Hamburger börs. Igår vaknade jag upp bedvid älskling i Bromma, och under dagen gick vi en solskenspromenad nere vid vattnet i city ♥
 
 
Under kvällen var det sen Earth Hour, ni glömde väl inte att släcka lamporna? ;) Även om Earth Hour inte gör en större skillnad för miljön, så betyder den mycket symboliskt enligt mig. Under kvällen kom också en vän till Ville på middag. Som efterrrätt hade jag gjort hallon och avokado-glass, vilket var jättegott!
 

21 Mars 2013

 
Torsdagsbestyr med muntlig examination, trevlig långlunch med Aidin och fingrarna har flugit över tangentbordet när jag skrev på min individuella inlämning. Dessutom har jag också hunnit träna på Friskis, den här gången på gymmet. Puh! Rolig dag, men ändå skönt att det är kväll så jag har möjlighet att vila upp mig inför morgondagens äventyr ;)

20 Mars 2013

I fredags var jag och besökte min gamla skola Nyköpings Enskilda Gymnasium. Jag slogs av hur välbekant skolan kändes, för att under 2,5 år har lokalerna trots allt varit som ett andra hem för mig. Historielektionerna med professor Szczpanski. När jag satt på forum efter lektionstid och pluggade engelska stenhårt. Alla timmar jag har väntat på att min buss hem ska åka. Att köpa en kopp te och macka under förmiddagsrasten, för att sätta mig vid ett bord och prata bort tiden med vänner.
 
Samtidigt kände jag en viss distans. Det är snart ett sedan jag tog studenten och började studera på Linköpings Universitet Campus Norrköping istället. Rent estetiskt är Campus jättefint, har ni besökt den någon gång? Alla byggnader är ursprungligen gamla fabrikslokaler som har renoverats. I Kåkenhus - där jag mest hänger - finns det en tecknad serie målad på väggarna. Här har jag också börjat samla på mig fina minnen. Själv hänger jag mycket inne på biblioteket och studerar, jag tycker om själva atmosfären med all kunskap runt omkring mig. De gånger vi går i samlad trupp från föreläsning till studentcaféet för att köpa te eller kaffe. De gånger vi börjar diskutera något väldigt intressant och glömmer helt bort rapportskrivningen.
 
Tiden går fort. Men mycket händer!

HURTS live @ Debaser Medis 18.03.2013

På scenen står ett piano, och bredvid ligger det bukett av vita rosor på golvet. Strålkastarna lyser mot dem med ett blått, kallt och ett vitt sken. Vi står tysta framför scenen och hör en kvinna gråta från högtalarna. Ett mer bisarrt intro till spelning får man leta efter, och plötsligt står dem där framför oss - Theo och Adam som tillsammans är det brittiska syntpop-bandet Hurts. I svarta, strikta kostymer med ansikten som inte avslöjar några känslor tar Theo ton och Adam börjar spela på gitarren. Jag ryser till i hela kroppen och tillsammans med min syster och alla andra i publiken jublar vi högt.
 

Idag fyller min fantastiska syster 18 år, så ikväll åker jag hem till byn för att ge dig en stor grattiskram!


Onsdagslista

Igår publicerade Isabell på sin blogg en tisdagslista, vilken jag helt fräckt har kopierat för att låta vara min onsdagslista idag. Personligen tycker jag att det är svårt att hitta intressanta listor att skriva, men den här tyckte jag var rolig att läsa så förhoppningsvis tycker ni likadant!
 
 
Hur har din dag varit?
Den startade rätt så tidigt, väckarklockan "brandalarmet" tjöt nämligen i min studentkorridor klockan fem på morgonen. Klockan tio hade jag sen grupparbete för studierna. Just nu pluggar jag själv, och lite senare ska jag träna. Ungefär så kommer min dag vara idag.
 
Vad skulle du ha hetat om du inte fått det namn du har nu?
Att jag skulle heta Fanny var min pappas förslag, och med det namnet blev jag också döpt. Mammas förslag var däremot Lovisa. När jag precis hade fyllt 18 år skickade jag in papper till skatteverket där jag ansökte om att få lägga till Lovisa som mitt mellannamn. För att visst klingar namnen "Fanny Lovisa" rätt så fint tillsammans?
 
Vilket är ditt största beroende?
Te.
 
Vad gör du när ingen annan ser?
Jag brukar sätta på musik och dansa fritt i mitt rum! Just nu lyssnar jag mycket på Hurts nya album, eftersom jag ska se dem live på måndag. Pepp!
 
 
 
Finns det något helt vanligt en gör som du tycker är ovanligt roligt?
Att åka tunnelbana. Innerst inne är jag fortfarande flickan från landet!
 
Om du skulle bli psykiskt sjuk, vilken slags sjukdom skulle du drabbas av?
Att bli en arbetsnarkoman och gå in i väggen. Gills det som svar?
 
Vad beställer du på krogen?
Sist jag var på krogen var innan jul, för att efter det har jag bara gått på hemmafester. Då beställde jag i alla fall öl!
 
Vilken är din största skräck?
Djupt vatten. Jag kan åka hiss, men det kan också kännas väldigt obehagligt.
 
 
Hur gör man för att ragga på dig?
Frågar om vi ska ta en fika, det var nämligen så min pojkvän fick mig på kroken!
 
Vad har du funderat över på sistone?
Väldigt mycket, med tanke på förra inlägget. Men typ sociala ingenjörer. Arkitektur. Utbildning. Och så ett cirkelresonemang jag inte blir klok på.
 
Vad är det konstigaste som hände i helgen?
Att jag faktiskt ville se på Melodifestivalens final! Jag har aldrig varit ett fan av det arrangemanget, däremot har jag insett fascinationen med att Melodifestivalen verkligen kan ses som en folkfest i vårt Jante-styrda land.
 
När skäms du?
I vissa sammanhang känner jag mig skamsen för min ålder. Jag känner mig så liten ibland, även om jag ska vara glad över att jag fortfarande har livet framför mig.
 
Vem är den mest kända person du har pratat med?
Ehhh, kanske Danny för flera år sedan?
 
Vilket uttryck kanske du använder lite för ofta?
Kanske.
 
Har du någon gång fått en konstig komplimang som som varit bra ändå?
"Du skulle passa att bo i Stockholm!" fick jag höra från en oberoende person, och inte från min pojkvän som mer än gärna skulle vilja ha mig lite närmare än 20 mil.
 
 
Vilket är ditt vanligaste vardagsproblem?
Att jag måste gå ut till korridorens kök för att diska på kvällen.
 
Vad gör du när du är ledsen?
Pratar med min pojkvän.
 
Om du bar fick ha på dig en sak för resten av ditt liv, vad skulle det då vara?
Min prickiga klänning i 50-tals modell, senapsgula strumpbyxor och en röd kofta. Så fint!
 
 
Har du någon gång slagit någon?
Med ord...
 
Vad ser du mest fram emot nu?
Att få åka hem till byn imorgon och fira min systers födelsedag! Och att flytta till en annan studentkorridor där brandalarmet inte tjuter typ tre gånger i veckan. Skulle vara jätteskönt att slippa vara spänd hela tiden för att det kan verkligen börja tjuta när som helst...
 
 

12 Mars 2013

Jag tror att mitt personliga nörderi har gått till överdrift... Jag läser faktaböcker innan jag släcker lampan om kvällen, lever i historien och vill lösa Sveriges välfärdsproblem NU! Mina tankar trasslar ihop sig när min vision i huvudet inte riktigt återspeglar verkligheten som den är. Jag och min överanalytiska hjärna! Det gör mig frustrerad ibland.
 
Så, jag ska försöka ändra fokus ett tag. Läsa romaner istället, exempelvis boken Det bästa av allt skriven av Rona Jaffe som jag köpte under bokrean. Börja måla igen. Ha flera kvällar som i fredags när jag hade vänner hos mig på middag. Det var jättetrevligt ^^ Sååå... Hur länge tror ni att det här håller?


11 Mars 2013

 
Måndagsmorgon. Idag var det ingen ångest att kliva upp ur sängen, utan ett rent nöje när jag har haft tid för att i lugn och ro kunna dricka en kopp grönt te och äta en lätt frukost med skivad banan i vaniljyoghurt. Jag ägnade också tiden åt lite nörderi i form av boken Folkhemsbyggare skriven av Henrik Björk. Han resonerar mycket om de sociala ingenjörerna som påstås ha byggt upp Folkhemmet. Vilka var de egentligen, och vilka idéer har egentligen styrt samhällsutvecklingen under 1930-talet i Sverige?

Finbesök från familjen

Igår kom min syster till Norrköping igen för lite mer syskonhäng. När hon kom till mig för två veckor sedan var det ett spontanbesök, men den här gången skulle hon äntligen få sin julklapp! Jag gav henne nämligen inget hårt paket under granen utan ett löfte om att hon fick komma till mig, vi går och shoppar något fint åt henne och så bjuder jag på fika ^^
 
 
Sagt och gjort, en fin tröja från Vero Moda och ett nagellack blev inhandlat och så gick vi och fikade på fina Café Kuriosa. Sen ockuperade vi ett korridorkök och bakade hallon och chokladmuffins! De var allt för goda för att hinna fastna på bild och blev uppätna framför kvällsunderhållningen Melodifestivalen. Eftersom jag numera måste betala radiotjänsten vill jag utnyttja mina rättigheter till fullo och därför tittade vi på Svt Play. Jag äger nämligen ingen tv.
 
Idag har vi också gjort något som också inte fastnade på bild - vi gick och prövade på det läskiga gymmet på Friskis! Själv är jag jättenöjd och ska besöka det flera gånger, och inte bara gå på olika pass hela tiden. Nu är det dags att träna för att få lite mer muskler!

Ett mat-inlägg

Idag hade jag sovmorgon. Det var så himla skönt att kunna ligga kvar i den sköna sängen och fundera ut ett extra bra slut till drömmen jag hade inatt - men däremot fick jag dåligt samvete över att jag inte gjorde något bättre av förmiddagen när solen sken utomhus. Är det fler än jag som kan känna så här om sena morgnar?
 
När jag väl hade kommit upp ur sängen klockan halv tolv gjorde jag en ordenlig brunch att äta. En skål med yoghurt och müsli, två kokta ägg och en kopp te. Har varit mätt hela dagen! Men just nu väntar jag på att ett par vänner som ska komma hem till mig om en timme. Vi ska äta fredagstacos tillsammans, vilket jag vet kommer att bli jättegott!
 

7 Mars 2013

Jag tror att jag precis dog av klänning-lycka. På Lindex finns det nämligen en blommig klänning i 60-tals stil - och numera i min egen garderob!
 

Les Misérables

Jag fick en förfrågan av min fina vän Ellie om jag ville skriva en reccension om filmen Les Misérables som jag såg förra veckan. Jag är egentligen ingen stjärnkritiker, men visst har jag egna åsikter och tankar så här kommer ett par rader om den!
 
Les Misérables handlar om att Jean Valjean tar hand om en fattig kvinnas barn med namnet Cosette. Han har ett mörkt förflutet på fängelse, och när polismästaren Javert får reda på det blir han jagad. Cosette växer upp i ett allt mer segregerat Paris och till sist bestämmer sig några att skapa en andra fransk revolution... Filmen är en blandning mellan grenen historisk drama och kärlekshistoria, och så en musikal såklart. Skådespelarna sa nästan inget genom hela filmen utan allt framfördes med sång istället. Vissa kanske stör sig på detta, medan jag själv tycker att det gav filmen en extra division som jag gillar. Däremot tror jag att sången gjorde att filmen kändes lång, samt att det var väldigt mycket som hände i filmen under (bara) två timmar. Les Misérables är därför perfekt tillsammans med andra längre filmer som Avatar att titta på när man är sjuk och inte orkar göra så mycket annat! I det stora hela är jag väldigt nöjd över att jag valde att se den filmen på bio.
 

5 Mars 2013

Igår visade Ville mig kortfilmen The Cat Piano, som jag nu i min tur tänker visa er. Hemsk på sitt sätt, men otroligt välgjord så jag tycker verkligen att ni ska se på den! Att se på en kortfilm kan för övrigt passa bra på en tisdag, när skola och jobb har dragit igång men den där snart-är-det-helg-känslan inte har börjat  infinna sig ännu. Själv har jag stått och promotat SKA på en besöksdag och gått på möte, vad har ni gjort idag?
 

Hemma i byn har jag tjejmiddag med två av mina bästa och min fina syster


Dance of the blessed spirits - C.W Gluck

En blid på min systers flöjt och noter. Idag har hon nämligen övat hemma hos mig och låtit granarna lyssna på fin musik! ♥
 

RSS 2.0