28 Juni 2013

Efter en morgons spring på jobbet sitter jag nu ute på altanen hemma hos Ville med en kopp te i handen. Jag måste planera och skriva inköpslistor att ge mamma så hon kan handla allt jag behöver (lyxen med att bo med sina föräldrar!) till en middag och två fikastunder som jag kommer ordna i den närmsta framtiden. Ungsbakad lax, hemmagjord hallon och avokado-glass, jordgubbar och björnbär... det kommer bara att bli en massa godsaker att äta!
 
 

En 40-minuters bussfärd från där vi bor

Förra veckan åkte jag och Syster ut på en liten utflykt, närmare bestämt Trosa som ligger en 40-minuters lång bussfärd från där vi bor. Trosa är en liten pittoresk ort som ligger vid Östersjöns vatten, och är ett väldigt populärt ställe att stanna vid till om sommaren spenderas på en segelbåt.
 
Först började vi med en pannkaksfrukost på caféet Tre små rum, en av de bästa i hela Sverige om du frågar mig! Med oss hade vi också Dagens Nyheter, som vi satt och läste medan vi drack en varsin kopp te och småpratade.
 
 
Min syster ♥
 
 
 
Efter frukosten bestämde vi oss för att gå en promenad vid ån som slingrar sig genom orten ner till hamnen. Jag gick omkring och tittade på hus, och självklart stanande vi till på en av träbroarna som stäcker sig över ån för att ta ett par obligatoriska bilder.
 
 
Vid lunchtid hade molen skingrat sig och solen lyste varmt istället. Då köpte vi glass och la oss på en filt en stund för att läsa och prata om konstiga drömmar vi har haft den senaste tiden. Och tiden, den gick fort tills vi behövde knata och sätta oss på bussen hem igen för att göra andra nödvändiga saker. Detta var ytterligare enperfekt dag under sommaren!

My summer project

Jag är en sådan person som måste stimulera min hjärnverksamhet, annars börjar den överanalysera allt och alla... Därför har jag börjat med ett litet sommarprojekt, vilket är... *trumvirvel* ... att läsa Det andra könet av Simone De Beauvoir! Jag fick boken som en julklapp förra året, men bestämmde mig för att vänta till sommaren för att verkligen ha tid för att reflektera över vad jag läser. Perfekt för lata sommardagar liggandes på en filt på gräset, eller uppkrupen i en fåtölj med en kopp te när det åskar och blixtrar utomhus!
 
 

15 Juni 2013

Som vanligt jobbar jag den här helgen, och så kommer antagligen mina flesta lördagar och söndagar se ut den här sommaren. Men det är inget att hänga läpp för, när jag får bo hos älskling och har cash flow i plånboken!
 
Jag har smått börjat använda eyeliner för att måla mitt ansikte. Till en början såg jag ut som en 14-årig fjortis, alternativt emo som målar sitt ansikte för första gången (vilket jag egentligen gör), men idag blev jag så pass nöjd med resultatet att jag vågade mig ut på gatorna med det. Just nu prövar jag att måla riktigt över ögat och avsluta med en kattsvans i de yttre ögonvråna, i en sann vintage-anda! Vad tycks? Jag får nog pröva flera olika stilar innan jag vet vad som passar just mig bäst...
 
 

Stockholmssommar

 
I lördags efter jobbet sken solen över Stockholm och det var omöjligt att vara inomhus hela dagen. Jag ock älskling packade då en väska med kladdkaka, bjönbär, vatten och en filt för att ha picknik! Vi satt i flera timmar vid Judarnsjön i Bromma, för att avsluta med en promenad förbi Åkershov slott på vägen hem igen. En perfekt dag, och jag hoppas på flera sådana i sommar ♥

I am proud to have you by my side

 
Ville ♥
Elektrikergymnasiet
Stockholm
7 juni 2013

Because you are worth it

 
Nanny
S:ta Ragnhildsgymnasiet
Södertälje
4 juni 2013

2 Juni 2013

Hej!
 
De senaste dagarna har verkligen varit proppfulla med saker att göra, och då fick bloggen lida.
 
Jag har skrivit färdigt hemtentan (nja, måste renskrivas innan jag kan skicka in den, men den är i stort sätt klar), belönat mig själv med att sitta i fyra timmar på uteservering i fredags kväll, sjungit singstar på en förfest (fast jag själv skulle inte ut), prövat att måla med eyeliner i ansiktet för första gången och massor av andra saker. Gissa om jag är trött! Idag måste jag bara storstäda rummet, innan mina föräldrar kommer och hämtar mig plus lite prylar som jag vill ha i närheten om jag ska bo hemma i byn under sommaren. Sen ska jag däcka i sängen för att orka med jobbet som börjar imorgon!
 
Hemma i byn suger internetuppkopplingen. Jag kommer antagligen inte kunna blogga varje dag när jag är där, men jag hoppas att ni fortsätter kika in här på bloggen ändå! Nästa vecka kan ni i alla fall förbereda er på en bildbomb från två studenter som jag ska fira. Jag vill också passa på att önska er alla en trevlig sommar, tills vi höres igen ♥
 

RSS 2.0