17 Juli 2013

Hej!
 
Idag har både jag och älskling varit lediga, och då passade vi på att göra en liten lunch-utflykt i hemtrakten. Har jag någonsin nämt att hans föräldrar är skilda? Som mest är vi i Bromma, men som nu är vi också en hel del i Vårberg. I Vårberg finns det ett litet berg (kanske därifån ortens namn kommer ifrån?) och det valde vi att gå uppför med lunch-påse i handen.
 
 
Älskar svensk sommar när den visar sin bästa sida! Då menar jag inte glass under moln, utan 25 grader varmt och svalkande vindar. Jo, vi har sånt här också ;) Något annat jag också tycker om är att titta ut över skylines. Den bästa jag vet är från Ferhnsehntrum i Berlin, men den här var inte dum heller!
 
 
Från Vårbers berg kunde vi se över nästan hela söderrort, från Fittja till odefinerbara höghus i motsatta väderstreck. Vi såg miljonområden och en massa mark som varken kan kallas för skog eller park. Jag funderade över det rätta ordet en stund och kom fram till grönområden passade bäst. Skog, men inte vildvuxet. Jag är förvånad över att så pass mycket grönområden fortfarande finns kvar! Jag trodde att det var mer bebygt i Stockholms förort. Och så kommer det säket bli om 50 år, med tanke på den starka bostadsfrågan som finns idag.
 
 
Den här utsikten tycker jag ändå som bäst om, med Ville i blickomfånget! ♥

Ett hyllningstal

Den sjätte juli var jag så himla pepp efter jobbet! När jag väl kom hem städade jag lite snabbt i huset, tog en dusch, satte på mig en blommig klänning och trampade sen på gasen i mammas bil. Jag skulle nämligen åka och hämta några tjejer vid en busshållplats cirka en mil bort, för på kvällens agenda stod det Trädgårdskalas hemma på min altan!
 
Tillsist och totalt var vi nio tjejer som sen stod i köket för att laga en färsk lax i ugnen, qinoa och en stor sallad till det. Resa till Island och Nya Zeeland diskuterades, pojkvänsbestyr och sommarjobb. När matkoman slog till spelade vi kubb, som verkligen måste vara en av sommarens roligaste spel! Elin hade tagit med sig en jättegod rabarberpaj och kladdkaka som efterätt.
 
Innan några var tvugna att lämna oss, tog jag en bild på alla ståendes på en klippa med sjö och solnedgång bakom sig. Jag är stolt över mina åtta starka, fantastiska, fina, otroligt nördiga och inspirernade tjejer som jag lärde känna under gymnasiet. Även om vi numera lever på olika platser runt om i Sverige - och snart världen - vet jag att jag alltid kommer kunna vända mig till dem, ovansätt problem eller lyckobesked. Friendship never ends, jag älskar er ♥
 

Ytliga ting

Idag åkte jag och Ville till Skärholmen under eftermiddagen, för jag hade på mig spenderarbyxorna med ena fickan full av lön och andra med födelsedagspengar. Min första tanke var "ohhh, nu kan jag äntligen köpa en vintageklänning" fast den smartare delen av min hjärna sa istället "stop! Nu kan du istället köpa en massa bra-att-ha-på-lager-kläder inför hösten, när du åter igen bara lever på halva SCN."
 
I kategorin bra-att-ha-på-lager-kläder räknar jag in underkläder, vilket inte är så dumt egentligen! Sen kunde jag inte låta bli att köpa en hallonröd kabelstickad tröja som finns på Lindex för 200 kr. En hallonröd kabelstickad tröja kanske låter varmt när det fortfarande är Juli, men jag ser den som en invenstering. När löven börjar falla och vintermodet blir aktuellt skulle det inte förvåna mig om priset höjs till det dubbla för en likadan tröja. Detta försöker i alla fall intala mig själv det för att rättfärdiga mitt köp.
 
 
Jag tycker om att styla med kläder - på mitt sätt. Bland annat vill jag helst alltid köpa kläder med kvalité, som det kan vara lite svårt att göra när man lever med en students plånbok. (Jag antar att ni är flera som känner igen sig här.) Dessutom spenderar jag heldre mina hundralappar på umgänge än prylar. Men idag är jag nöjd med mitt köp! Så nu har ni fått se det, samt läst ett litet försvarstal jag håller inför min revisor, det vill säga mig själv.

Den nionde juli tvåtusentretton

Jag kan börja berätta om min födelsedag! Först jobbade jag mellan klockan 8-12 och fick kramar och grattishälsningar från kollegor. Direkt efter att jag hade slutat satte jag på mig min prickiga klänning igen (favoriten, såklart!) för att bli bjuden på en födelsedags-lunch av älskling ♥ Efter att vi hade ätit färdigt promenerade vi omkring på Södermalm, jag handlade på Systemet för första gången och tiden gick snabbt, för att sen behövde vi pussa varandra hej då och åka hem till varsit håll.
 
Under kvällen kom sedan mina två bästa vänner hem till mig för marängswish, vitt desertvin från Österrike och en massa tjejsnack kvällen lång. Fast det slutade med att vi satt uppkrupna med filtar vid altanbordet utomhus, hade tända ljus på bordet och drack te. Precis som det ska vara alltså!
 
 

Sommartider, hej, hej, sommartider! Ge mig din hunger, ge mig din hand

På tio dagar händer mycket, allderles för mycket för att kunna komprimera sommarhändelserna till ett enda inlägg. Men först kan jag börja med att säga hej! Vad roligt att ni fortfarande går in varje dag för att läsa! Vilka är ni? Ni får hemskt gärna berätta lite om er själva, och länka blogg om ni har det till mig. Och fram till nästa gång vi hörs får ni lova mig att äta så många jordgubbar ni kan, ta sovmorgonar eller promenera i den tidiga solen, och njuta av tiden på det bästa sättet ni vet ♥ För ni vet, sommartider får vi som längst i bara fyra månader under året!
 

En resa från Södertälje Syd

I tisdags packade jag min väska, klädde på mig en prickig klänning och åkte med tåg ut till Sörmlands landsbygd. Jag har nämligen hälsat på min vän Anna från Norrköping, som likt mig har flyttat tillbaka till sina hemtrakter under sommaren. För varför skulle vi inte kunna prata, prata, prata som vi har gjort hela det senaste året även nu?
 
 

Vykort från Uppsala

I helgen var jag och älsking bortresta för en natt! Min studentpresent till honom var nämligen inget hårt, utan en hotellnatt i Uppsala istället. Nu under sommaren är vi faktiskt väldigt bortskämda med att kunna sova hos varandra 2-3 nätter i veckan, men när jag under resten av året bor i Norrköping blir det mycket mer sällan. Därför tänkte jag att det kunde vara trevligt att bara vi två spenderar lite kvalitétid tillsammans!
 
Tillsammans i Uppsala gick vi hand i hand genom den Botaniska trädgården upp till slottet. Vi besökte också domkyrkan, fikade på en uteservering, prommenerade lite mer runt omkring i staden, åt middag på en italensk resturang och gick på bio där vi såg Man of Steel för att nämna några saker. En så himla fin helg, med en väldigt fin person, och jag tycker att det är underbart att vara tillsammans med någon som gillar att göra precis samma saker som jag när man är är bortrest! ♥
 
 

RSS 2.0