Lucka nummer 12: Berätta om musik som inspierar dig

Vad fina ni alla är som fortfarande går in på bloggen varje dag för att se om jag har skrivit något! Här kommer som utlovat lucka nummer 12 i Emily Dahls "Berätta om"-julkalender, bättre sent än aldrig och extra lång för er skull!
 
Jag har fyra absoluta favoritartister; Nena, Kerli, Paloma Faith och Killerpilze. För att kvala sig in på den här listan så ska inte endast musiken vara bra, utan vad de gör är minst lika viktigt. När jag får frågan om vilken musik jag lyssnar på brukar jag svara med dessa fyra artister. För att de berättar så mycket mer om min musiksmak än att bara säga "pop" och "rock" - och kanske något om mig också.
 
Nena
En tysk sångerska som jag beundrar mest av alla! Kanske känner ni till hiten "99 Luftballons" från år 1982? Jepp, det är hon som som än idag - 31 år senare - fortfarande är aktiv i musikbranchen. När jag fyllde 18 år stod jag och dansade, sjöng med i hennes musik på konsert nere i Tyskland, tänkte att "nu kan jag dö lycklig" och levde i ett lyckorus. Precis som sin musik utstrålar Nena mycket livsglädje och kärlek. Hon sjunger om att följa sina drömmar och vara sig själv - ett budskap som jag själv ständigt försöker följa efter.
 
 
NENA - Im meinem Leben
 
Kerli
Hennes första album Love is dead är väldigt goth och alternative rock-inspirerat, men vad kan man egentligen förvänta sig av en tjej som flyttar från Estland till LA med väldigt frustrerade känslor i bagaget? Idag försöker hon använda sig av dessa erfarenheter på ett annat och mer glädjefyllt sätt - kallar sin unika stil för "BubbleGoth", har skapat ett community med ledorden Integrity/Love/Unity♥ och skapar dansvänlig elektronisk musik. Kommersiellt säljbar är hon inte, men jag är pepp inför tredje albumet som kommer nästa år!
 
Kerli - Amry of Love
 
Paloma Faith
Förrutom sin pop/soul/soft rock/jazz-musik andas denna kvinna glamour. Redan med sitt första album Do You Want the Thruth Or Something Beautiful tog Paloma Faith Storbritannien med storm, och jag väntar fortfarande på att hon ska erövra Sverige med sin vackra röst. Men nej, hon satsar på stora shower i Amerika och Dubai istället... Hyllas bland annat som stilikon för sin banbrytande stil och har besökt Honduras för att uppmärksamma kvinnors miserabla situation i landet - jag hoppas på mer av det sistnämnda samhällsengagemanget framöver!
 
 
 
Paloma Faith - Picking up the Pices
 
Killerpilze
Killerpilze är ett band som jag har lyssnat på sedan jag var fjorton år - riktigt bra musik alltså! Grabbarna i bandet är bara ett till tre år äldre än mig, och därför har det varit roligt att få följa hur både de och jag utvecklas med åren. Från att först vara ett kommisiellt pojkband som tjejer älskade till att skapa mer samhällskritisk musik inspelat på egen studio, ett helt album om livet som rockstjärna och slutgiltligen till deras senaste och mest mognaste album - Grell. Ska bli spännande och se vad som händer i framtiden för dem!
 
 
Killerpilze - Die Stadt klingt immer noch nach uns

Kommentarer

Kommentera inlägget här:

Namn:
Kom ihåg mig?

E-postadress: (publiceras ej)

URL/Bloggadress:

Kommentar:

Trackback
RSS 2.0