Årsresumé

Mitt år 2013 började med nyårsfirande i Nyköping med fina vänner!
 
Sju dagar senare fick jag en krash och tårarna bara rann under en bussfärd hem med min syster. Våren kantrades med vad jag kallar för "ohälsosamma tankar", vilket kortfattat innebär att överanalyserar allt och alla mer än vad jag borde. I detta fall handlade det om jag hade valt rätt utbildning eller inte. Men en vårdag i April orkade jag helt enkelt inte längre och försonades med mina tankar. Kom fram till beslutet att fortsätta och mår bra av det än idag! Tror att alla funderar över detta någon gång i varierande grad av förtvivlan.
 
Åkte till Uppsala en helg och besökte vänner ♥
 
 
Min pojkvän tog studenten och jag bjöd iväg honom på weekend i Uppsala som studentpresent ♥
 
Annars jobbade jag och spenderade mycket tid i Stockholm under sommaren.
 
... Förrutom när jag följde med min familj på roadtrip till Norrbotten och fiske i Jämtland!
 
 
Var med och genomförde Nolle-P för årets nya studenter på mitt program - det största, mest arbetsamma men också roligaste projekt jag har genomfört hitintills!
 
 
Åkte till Reykjavik i slutet av september för att hälsa på en vän.
 
 
Utöver mitt kandidatprogram Samhälls och kulturanalys har jag även under hösten studerat grundkursen för geografi! Riktigt intressant faktiskt, är nöjd över att börja med det fastän 200% studier kräver mycket tid för att hinnas med.
 
+ mitt studiesociala arbete som fadderist, stand in-festerist, marknadsföringsansvarig i SKA-sektionen (har även startat upp miljö-arbete) och helger som spenderas med min pojkvän i en annan stad. Puh! Hur har jag lyckats med allt egentligen?
 
År 2013 ska avslutas och år 2014 inledas med en vegitarisk afton med vänner åter igen i Nyköping. Bästa! ♥ Brödet jag ska ta med står just nu i ugnen och snart ska jag svida om till en finklänning, gott nytt år på er!

29 December 2013

 
God fortsättning på er!
 
Hoppas att julen har varit bra för er alla, ovansätt om ni har firat med familj eller på en sandstrand! För mig har den varit riktig härlig, men också full med saker som ska ordnas eftersom släkten har varit hos oss och firat i år. Nu är däremot den värsta julrushen över och jag kan ta det lugnt, sova riktigt länge under morgonarna bredvid älskling och försöker ignorera kurslitteraturen som ligger helt synligt på skrivbordet. Det känns som personen som la dem där ville att jag skulle studera lite under julledigheten... *Host* ...Men det tar jag itu med efter nyår! Fler som känner igen sig?
 

23.12.13

Mycket ska hinnas göras under dan före doppardan! Först och främst verkar vi vara den sista familjen här i landet som klär julgranen den 23 December. Sen ska julklappar slås in, jag och syster bakar allt julgodis i sista sekund och nu - klockan 21.20 - börjar doften av julskinkan i ugenen spridas i huset. Och det är också först nu jag riktigt inser att det är jul, trots en total avsaknad av snö på landsbygden i Stockholms län och att mamma har spelat Jill Johnssons julalbum non-stop sedan jag åkte hem till byn för ledighet. För att när julskinkan är färdig äter vi en varsin första julskinkemacka tillsammans sent på kvällen. Så vi alltid gjort, och jag påminns om ivern som liten att redan då vilja öppna julklapparna, men var tvungen att vänta till dagen efter...
 
GOD JUL!!
 

Lucka nummer 16: Berätta om det bästa köpet i ditt liv

Okej, det är bara att erkänna - jag är en stenåldersmänniska. Varje morgon då himelen är grå försvinner allt logiskt tänkande för mig. Jag ser siffrorna men kan inte förstå att det dags att gå upp, vaken klockan 9.00 eller 11.00. Svart och grått är bara två olika nyanser av samma färg, en avsaknad av ljus som min kropp behöver för att fungera. Som tur är det vintersolstånd om bara ett par dagar och då vänder det, skönt!
 
Jag vet att det idag är den 17 december, men låt mig stanna kvar vid morgonens förvirring och istället svara på gårdagens lucka i Emily Dahls julkalender för bloggar, Berätta om det bästa köpet i ditt liv. Jag har nämligen sedan en tid tillbaka tre saker som jag anser är mina bästa matriella investeringar någonsin.
 
Först och främst, min Ipod nano. Mörkblå, sista modellen innan allt blev toutch och med 8GB minne. Gick omkring och lyssnade på mest Nena hela tiden, för all hennes musik ligger inte uppe på Spotify. Idag hoppas jag att den person som hittade min Ipod på universitetets toalett är jävligt lycklig, för att jag glömde den där i all hast försenad till en föreläsning och då blev den tagen. Min kärleksförklarning till mina Dr. Martens har jag redan skrivit om. Sist är min bästa investering en P-stav i högra armen. Om någon bekannt såg mig när jag gick till ungdomsmotagningen för ett år sedan skulle jag nog ha dött av skam, men idag är jag mest nöjd och har min kandidatexamen försäkrad!

Lucka nummer 12: Berätta om musik som inspierar dig

Vad fina ni alla är som fortfarande går in på bloggen varje dag för att se om jag har skrivit något! Här kommer som utlovat lucka nummer 12 i Emily Dahls "Berätta om"-julkalender, bättre sent än aldrig och extra lång för er skull!
 
Jag har fyra absoluta favoritartister; Nena, Kerli, Paloma Faith och Killerpilze. För att kvala sig in på den här listan så ska inte endast musiken vara bra, utan vad de gör är minst lika viktigt. När jag får frågan om vilken musik jag lyssnar på brukar jag svara med dessa fyra artister. För att de berättar så mycket mer om min musiksmak än att bara säga "pop" och "rock" - och kanske något om mig också.
 
Nena
En tysk sångerska som jag beundrar mest av alla! Kanske känner ni till hiten "99 Luftballons" från år 1982? Jepp, det är hon som som än idag - 31 år senare - fortfarande är aktiv i musikbranchen. När jag fyllde 18 år stod jag och dansade, sjöng med i hennes musik på konsert nere i Tyskland, tänkte att "nu kan jag dö lycklig" och levde i ett lyckorus. Precis som sin musik utstrålar Nena mycket livsglädje och kärlek. Hon sjunger om att följa sina drömmar och vara sig själv - ett budskap som jag själv ständigt försöker följa efter.
 
 
NENA - Im meinem Leben
 
Kerli
Hennes första album Love is dead är väldigt goth och alternative rock-inspirerat, men vad kan man egentligen förvänta sig av en tjej som flyttar från Estland till LA med väldigt frustrerade känslor i bagaget? Idag försöker hon använda sig av dessa erfarenheter på ett annat och mer glädjefyllt sätt - kallar sin unika stil för "BubbleGoth", har skapat ett community med ledorden Integrity/Love/Unity♥ och skapar dansvänlig elektronisk musik. Kommersiellt säljbar är hon inte, men jag är pepp inför tredje albumet som kommer nästa år!
 
Kerli - Amry of Love
 
Paloma Faith
Förrutom sin pop/soul/soft rock/jazz-musik andas denna kvinna glamour. Redan med sitt första album Do You Want the Thruth Or Something Beautiful tog Paloma Faith Storbritannien med storm, och jag väntar fortfarande på att hon ska erövra Sverige med sin vackra röst. Men nej, hon satsar på stora shower i Amerika och Dubai istället... Hyllas bland annat som stilikon för sin banbrytande stil och har besökt Honduras för att uppmärksamma kvinnors miserabla situation i landet - jag hoppas på mer av det sistnämnda samhällsengagemanget framöver!
 
 
 
Paloma Faith - Picking up the Pices
 
Killerpilze
Killerpilze är ett band som jag har lyssnat på sedan jag var fjorton år - riktigt bra musik alltså! Grabbarna i bandet är bara ett till tre år äldre än mig, och därför har det varit roligt att få följa hur både de och jag utvecklas med åren. Från att först vara ett kommisiellt pojkband som tjejer älskade till att skapa mer samhällskritisk musik inspelat på egen studio, ett helt album om livet som rockstjärna och slutgiltligen till deras senaste och mest mognaste album - Grell. Ska bli spännande och se vad som händer i framtiden för dem!
 
 
Killerpilze - Die Stadt klingt immer noch nach uns

Julkappsbesyr

Om åtta dagar ska jag åka hem till byn för att fira jul, och jobbar stenhårt just nu för att få flera saker färdigjorda innan dess! Studier, intervjuer, rekrytering av nästa års fadderi/festeri, möten, ordna med julkort och julklappar... Listan kan göras lång.
 
En julklapp är i alla fall färdig! Sophia har till och med redan fått den, som en kombinerad julklapp/hej då-present efter att ha bott grannar hela hösten. Jag är riktigt nöjd över min översättning av recept på kladdkaka och bullar till tyska. Visst, all grammatik är inte korrekt men med tanke på att det var ett och ett halft år sen jag sist skrev en längre sammanhållen text på det språket så tycker jag att resultatet blev bra! Och tydligen är det inte vanligt att använda deciliter-mått i Tyskland, så det har hon fått som uppgift att introducera till resten befolkningen.
 
 
Jag ska försöka hinna med att skriva den tolfte luckan i Emily Dahls julkalender för bloggar idag med temat Berätta om musik som inspirerar dig. Annars gör jag det imorgon, för musik är alltid roligt att prata om!

Lucka nummer 6: Berätta om en person som inspirerar dig

 
 
Kanske förväntade ni er att jag skulle presentera den tyska sångerskan NENA, en kvinna som jag alltid kommer att beundra stort. Men nej, istället visar jag er en text som jag skrev för ungefär en månad sedan. Kunde inte bara välja en person som inspirerar, när ni är flera i min närhet ♥
 
Detta var lucka nummer sex i Emily Dahls "Berätta om"-julkalender, all cred till henne!

Lucka nummer 5: Berätta om ett klädesplagg som får dig att känna dig stark

Hoppsan, igår försvann lucka nummer fyra bland hög hjärnaktivitet, bråk med Excel och te-drickande hemma hos en vän under kvällen! Men jag tycker att vi hoppar över den och fortsätter istället direkt med lucka nummer fem i Emily Dahls julkalender för bloggar, nämligen Berätta om ett klädesplagg som får dig att känna dig stark.
 
Jag har nog egentligen inte ett klädesplagg som får mig att känna mig stark, utan stark känner jag mig snarare när jag är bekväm i de kläder jag har på mig. Däremot har jag ett par kängor som får mig att stå stadigt med båda fötterna på jorden. Mig kan ingen rubba. De har fått varit med om dop, dansgolv, resor och många promenader, är det bekvämaste jag vet under höst och vår att traska omkring i och blir bara snyggare och snyggare med åldern. Jag talar såklart om mina Dr. Martens!
 

Lucka nummer 3: Berätta om vad du önskar dig i julklapp

Högst upp på årets önskelista från mig står det... *trumvirvel*
  • Köksknivar
  • En 2 liters-kastrull
  • Dyr kurslitteratur
Roligare än så blir det inte på en fattig students önskelista! Eller jo, när de nödvändiga sakerna är avklarade. Men dessa tre saker önskar jag mig allra mest. Resten är ren lyx, som till exempel:
 
En bricka med Plattan-motiv
Det skulle kännas finfint med en bit av Stockholm i mitt rum för att kunna servera te på. Kostar från 300 kronor på Designtorget!
 
 
 
Boken Barn av sin stad av Per Anders Fogelström
Fortsätter på Stockholms-temat och önskar mig uppföljaren till Mina drömmars stad. Läser den boken just nu och är tacksam för att bostadsbristen idag inte är lika katastofal som för hundra år sedan...
 
 
En duschkräm och Body butter från The Body Shop
Doft: Moringa.

Parfym
Så himla typsikt mig att fastna för lite mer "exlusiva" saker, som till exempel doften Fidji av Guy Laroche. Själv har jag letat efter den på två flygplatser, mina föräldrar har letat efter den i Spanien till mig men icke går den att finna någonstanns. Förslag på vart ni tror att den finns att köpa tas tacksamt emot! Om den inte går att hitta önskar jag mig annars Christina Aguileras första parfym. Och detta var min önskelista för i år! Lust att också hänga med i Emily Dahls julkalender "Berätta om"? Läs mer om den HÄR

Lucka nummer 2: Berätta om hur du ser ut idag

Temat på lucka nummer två passar bra efter gårdagens berätta om din stil i Emily Dahls julkalender för bloggar; nämligen berätta om hur du ser ut idag. Vi börjar med en bild:
 
 
Vem har sagt att sommarklänningar endast kan bäras under sommaren? Med strumpbyxor och en varm tröja passar de alldeles ypperligt också till en december-dag, som ett löfte om att varmare tider ska komma.
 
 
Idag har jag också haft på mig mitt fina armband från Pandora, med en ny berlock från helgen! Jag och min pojkvän går nämligen inte särskilt ut ofta för att äta middag, men i lördags slog vi till på stort och besökte Garlic and Shots på Söder. Jag stod för notan, och när vi hade ätit upp maten slängde han upp en liten present på bordet och sa "Grattis för oss på vår 2års-dag älskling" ♥

Lucka nummer 1: Berätta om din stil

Idag är det första december - yay! Förutom en chokladkalender tänker jag i år också vara med i Emily Dahls ”Berätta om”-julkalender här på bloggen. Den kommer främst handla om mode, men andra ämnen kommer även att beröras. Varje dag kommer jag därför försöka hinna med att skriva ett inlägg där jag ska berätta om olika saker. Visst låter det kul? Du kan läsa mer om julkalendern HÄR, eller stanna kvar på min blogg och läsa mitt inlägg till första luckan Berätta om din stil.
 
 

Min klädsmak har genom åren förändrats ganska radikalt. Eller rättare sagt - min smak angående kläder har hela tiden förändrats. Garderoben har däremot lite svårt att hänga med. Därför har jag en hel del klädesplagg från mina olika klädesperioder sedan en tid tillbaka, som jag mixar och försöker skapa nytt med hela tiden.

 

Mode är något som förändras varje säsong, men stil består. Så vad är bestående hos mig angående kläder? Färgen svart och andra mörka toner har till exempel alltid dominerat i min garderob. Turkost, rött och senapsgult är annars knalliga färger som jag gärna bryter det mörka med. Färger tycker jag ska synas! En annan sak som sedan högstadiet har hängt med runt halsen är pärlhalsband, även under den tid jag var som mest i min wannabe emo-period. Jag har alltid tyckt om att klä mig lite elegant och klassiskt när jag ska vara fin, vilket säkert gjorde det lätt för mig att fastna för vintage - en stor inspiration sen tre år tillbaka.

 

 

För att nämna några plagg som jag tycker om att bära just nu: min prickiga klänning, senapsgula strumpbyxor, en svart kjol med markerad midja, Cheeap Monday-jeans, mönstrad blus, skinnjacka och olika schalar. Mina Dr. Martens-kängor till det får inte glömmas! Eller vad säger ni som brukar träffa mig?

 


RSS 2.0