Deutsche Produktionen

Typiskt att när jag väl har bra internet så glömmer jag att ta med mig min datorsladd för att kunna ladda över bilder till bloggen! För att jag har flera att visa er från min familjs roadtripp uppe i Norrland. Nåväl. Jag kan numerra räkna ner på mina fingrar hur många dagar jag fyttar tillbaka till Norrköping, och då blir det ett mer regelbundet uppdaterade av mig. Fram till dess får både jag och ni vänta på bilderna och resebeskrivningen.
 
I skrivande stund befinner jag mig i Bromma, och här regnar det... Snart ska jag in till stan för att ha lite syskonhäng med Sis, men innan det kan jag tipsa er om två bra serier som har visats på tv i sommar! För att fixa något gott, koka te och titta på film passar allderles ypperligt när vädret inte tillåter utomhusaktiviteter.
 
Tidigare i sommar visade Svt den tyska serien Unsere Mütter unsere Väter, jag har än inte hunnit se på alla delar ännu men gillar starkt det jag hitintills har sett. Fast ni kanske är mer bekanta med den svenska titlen på serien, vilket är Krigets unga hjärtan. Jag föredar ändå seriens tyska titel, eftersom jag tycker att den förklarar mycket mer om vad den handlar om. Serien skapade nämligen en stor debatt nere i Tyskland när den sändes
eftersom det är den första riktigt stora skildringen av andra världskriget - från tysk sida. Titeln anspeglar på att det är en historia som måste berättas, för att den handlar trots allt om Våra mödrar våra fäder.
 
 
Tyvärr kan man inte se serien längre på svt-play. Men för den som är intresserad, går den nog att finna någonstanns!
 
Den andra serien jag tittar på just nu heter Weissensee, är också tysk och sänds på Svt. Del ett och del två finns upplagda på svt-play ;) Weissensee är en Romeo och Julia-historia som utspelas under 1980-talet i DDR, alltså gamla Östtyskland. Jag har inte sett på så många tyska filmer tidigare, men tydligen tillräckligt många för att känna igen vissa skådespelare! Men det är nog så, att i Tyskland har de också en elit av skådespelare som ofta syns i filmer, precis som vi också har det i Sverige.
 
 
Och vilka slutsattser kan man dra av detta? Jo, att jag är en historienörd som särskilt är intresserad av tysk histora ^^ Men, det är jag! :D

Kommentarer

Kommentera inlägget här:

Namn:
Kom ihåg mig?

E-postadress: (publiceras ej)

URL/Bloggadress:

Kommentar:

Trackback
RSS 2.0