Valborgsmässoafton

För precis ett år sedan spring jag omkring på Nyköpings gator med en penna i handen och med en vit hatt på huvudet. Tillsammans med alla som gick sista året på gymnasiet i stan firade jag såklart BEPPE - en gammal studenttradition som fortfarande firas i Nyköping varje år. Den kvällen har gett mig ett riktigt fint minne, och förhoppningsvis ska min kväll i år också göra det.
 
Eftersom jag och Annorna fortfarande känner oss lite slitna efter skiftesveckan, tänker vi helt enkelt ha en lugn valborg med middag och brädspel tillsammans. Känns prefekt, och något som jag behöver just nu. Önskar er alla en trevlig valborg, oavsett om ni inte firar skiten/ska titta på majbrasan/är i Uppsala och festar etc!
 
En glad Fanny under BEPPE 2012

29 April 2013

Måndagsbestyr i form av bussfärd till Ingelsta för att storhandla mat, läsa Essä om Gemeinschaft och Gesellschaft för studierna och gå på ett sektionsmöte under eftermiddagen. Men först - en kopp te.
 

28 April 2013

Två uttryck som jag kommer för alltid förknippa med skiftesveckan år 2013:
 
Men oj, vilken överraskning!
 
VI ÄR I HUSET!

Det första uttrycket kommer egentligen från en låt med samma namn som spelades i repeat under hela veckan. Den kommer antagligen också spelas ganska mycket under Nolle-P i Norrköping i höst, ni är nu förvarnade ;) Det andra, "VI ÄR I HUSET" kom en av mina klasskamrater på i onsdags, vilket kort och gott betyder att man är full.
 
 
Jag var i huset igår kväll. Två glas är bevisligen en kopiös mängd av fulvin för min del. Jag har alltså upplevt min första fylla som en nittonåring. Tror faktiskt att jag håller mig till att endast bli salongsberusad i framtiden, det är mycket bättre... Som tur hade jag en vän som höll ett vakande öga på mig under hela kvällen, och så nyktrade jag till under natten. Jag kom först hem på morgonen vid den tid då morgonrodnaden på himmelen börjar synas och fåglarna kvittrade högt i träden.
 
Generellt sätt har skiftesveckan varit väldigt rolig, men tar på krafterna. Så idag har jag varit mest nöjd med att sitta ute på balkongen i endast linne, läst och druckit en kopp te i solskenet ^^

SKIFTESVECKA

Har jag tidigare nämnt att skiftesveckan pågår just nu? Det tror jag bestämt. Kort och gott är det en slags invigning, eller överlämning för oss som ska vara med i nästa års fadderi eller festeri. Jag är med i fadderiet SKAnsen, vilket betyder att jag är en av fem personer som ska anordna Nolle-P för de nya studenterna på mitt program i höst! Fast just nu, innan skiftet är över, kallas jag istället för SKAkis.
 
 
Bland annat har jag sprungit omkring i min overall hela veckan, gått på fotouppdrag, dansat en löjlig dans och träffat trevliga fadderister från andra program. Imorgon är själva finalen för skiftet - under dagen kommer vi ha aktiviteter, antagligen dricka kopiösa mängder fulvin och gå på en sittning under kvällen.
 
*living the life of a student*

En ursäkt.

Jag tänker varken skylla på en trycknisse eller flika fingrar som flyger över tangentbordet för snabbt, utan bara på mig själv den här gången. Jag har nämligen rekommenderat Lana Del Reys musik här på bloggen, vilket jag idag vill ta tillbaka. Ni kommer snart förstå varför.
 
Mitt första intryck var imponerade. Lana Del Reys röst är väldigt vacker och hon är dessutom inspirerad av 1960-talet, precis som jag! Jag har sedan tidigare sett att många som jag följer på Instagram gillar hennes musik, och då fick jag en fix idé om att jag också skulle göra det.
 
 
Jag har alltid varit den som lyssnar på melodin, om melodin kan skapa tankar och fina bilder i mitt huvud brukar jag gilla musiken. Texten är sekundär. Flera av hennes låtar har väldigt fina, lugna melodier så jag la snabbt upp en musikvideo här på bloggen och rekommenderade er att lyssna på den också. Men jag borde ha lyssnat lite mer på hennes musik, titta på fler videos innan jag gjorde det.
 
Jag hoppas att ni som faktiskt gillar henne inte tar illa upp av nästkommande skrivna rader. Personligen känner jag att den musik, eller allt annat också för den delen, som jag rekommenderar här på bloggen ska vara något jag kan stå för, försvara om så behövs. Men det känner jag inte om Lana Del Rey längre efter att ha gjort lite mer research.
 
För det första, när jag verkligen satte mig ner för att lyssna på texten reagerar jag starkt på orden "Money is the Anthem, of success, so put on mascara and your partydress". Huh? Vilken verklighetsförankring har dem här orden? Inte min i alla fall. Jag bestämmer mig för att titta på en musikvideo istället, för att få se dem där magiska retro-vibbarna som jag tycker om.
 
Den första jag tittar på är National Anthem. Jag kan ha överseende för hur mycket hon klänger på sin bling-bling man till president i National Anthem, eftersom hon drar paralleller till Kennedy-mordet. Däremot står jag verkligen inte ut med nästkommande musikvideo till låten Ride, då hon hänger omkring med ett par motorcykelknuttar, ser allmänt porrig ut och låter dem röra henne lite som de vill. Hon verkar dessutom njuta av det.
 
Jag blir tokig! Jag vet att alla inte lever ett lika fint och ombonat liv som jag, utan på många olika sätt, men en så uppenbar anti-feminism hon visar upp tycker jag inte om. Visst, fokus är på henne i musikvideorna, men där står hon och kråmar sig, är ett objekt till männen omkring sig. Ett annat exempel är musikvideon till Born to die. Mannen i videon bestämmer över henne, tvingar henne att kyssa honom och åter igen - hon verkar njuta av det.
 
 
Är detta verkligen ett vettigt ideal för kvinnan år 2013? Känns snarare som 1950-talet. Som ni vet tycker jag om retro, men granskar det med en nypa salt. Klänningarna är jättefina, men jag skulle aldrig acceptera varken att min framtida man är otrogen med sekreteraren på jobbet eller att män får se nedlåtande på mig. Därför blir jag rätt så frustrerad att detta fortfarande kan förmedlas till omvärlden idag, 60 år senare. Det är gammalt, kom med någonting nytt!
 
Många rader för en sak som kan uppfattas som liten. Ni får gärna bevisa motsatsen för mig. Fram till dess kommer jag fortsätta att lyssna på Paloma Faith när jag vill nås av retro-vibbar. Mycket bättre!

22 April 2013

När jag säger att jag ska "hem till byn" under helgen, menar jag inte byn bokstavligen. Mina föräldrar bor istället fyra kilometer utanför en by, precis bredvid en sjö med endast ett företag och två grannar bredvid sig. Men för enkelhetens skull kallar jag det för "hemma i byn", för annars skulle det bli för tjatigt att rabbla upp en hel vägbeskrivning så fort någon undrar vart jag ska åka.
 
Hur som, som ni säkert redan har förstått var jag hemma i byn under helgen. Eller nästan hela helgen, fredagsnatten spenderades nämligen i Stockholms förort hemma hos älskling. Känslan när du inte har fått träffa den du älskar under nästan en månad, för att sen kunna kasta dig i hans armar är helt fucking underbar, om den nu går att beskriva den på något sätt.
 
Helgen har således inneburit många pussar, mysfrukost och Sim City, men också middag med min moster och syster på restaurang, ett besök på Stockholms Stadsmuseum under kulturnatten och den första grillade middagen för i år under söndag kväll. Men det känns också bra att vara tillbaka i Norrköping igen! Jorden snurrar alldeles för fort och idag har skiftesveckan börjat ^^
 

18 April 2013

Idag hörde jag på radion att Norrköping har utsetts som Sveriges bästa studentstad. Jag är inte förvånad :D
 
*stolt över mitt universitet*
 

Tre bra saker på en tisdag

1. Boken Sju jävligt långa dagar skriven av Jonathan Tropper
Om en bok kan få mig att gapskratta högt inom tjugo sidor, då är den riktigt komisk! Men jag hyser ett finger som varning för något vulgära skämt.
 
 
2. Lana Del Rey
Som vanligt är jag ungefär ett år efter alla andra, och började således lyssna på Lana Del Ray först för tre dagar sedan. (För tio dagar sedan hade hon konsert i Stockholm, damn!) Hennes röst är väldigt vacker.
 
 
3. Att dansa Gangnam style i en hiss
Ja, för det har jag faktiskt gjort idag! Gick hem från Campus först klockan tio på kvällen. Jag och ett par vänner har börjat spela in ett presentationsspex inför skiftet nästa vecka. Under skiftet kommer vi som ska vara med i nästa års fadderi och festeri få göra en rad aktiviteter anordnade av det nuvarande fadderiet och festeriet, som en slags överlämning. Hoppas bara att det vi spelar in blir awesome, det är nämligen jag som kommer att bli spexansvarig i fadderiet SKAnsen... Kvällen har i alla fall bjudit på många skratt! ^^

Jag har hört en klok person säga: Att slösa bort tid är en viktig del av livet

 
Det känns som klockan har druckit en energidryck, med tanke på hur snabbt tiden har gått under 2013. Det är nästan svårt att förstå, att det bara är en och en halv månad kvar tills jag har gått mitt första år på universitet! Tiden har verkligen försvunnit bland studier, tekoppar och tågresor. Men än finns det saker att se fram emot innan jag packar min väska och flyttar hem till föräldrarna under sommaren. Som bowling och picknick i solsken. Jag och syster ska hänga på SOF - Studentorkesterns festival - andra helgen i Maj, och så ska jag gå på ett prinsesskalas. Våren är en fin tid!

Bland gamla textilmaskiner, rymdskepp och fashionabla bilder

Igår låg molnen tungt över Norrköping, men inte var jag ledsen för det. Dagen var istället perfekt för ett besök på stadsmuseet! Så dit gick jag och min vän Anna (W) under eftermiddagen. Som den historienörd jag är, tyckte jag att det var jättespännande att gå omkring och titta på utställningen Kris och vision, som handlar om Norrköpings historia från en gammal industristad till dagens satsningar på bland annat Campus Norrköping. Rekommenderas! Jag börjar verkligen inse vilken fin stad jag egentligen har flyttat till ♥
 
Efter museumbesöket fortsatte vi hem till Anna och blev överambitiösa, för hur skulle vi egentligen lyckas med att baka en moussetårta med hallon i ett korridorkök? Men vi lyckades med ett gott resultat, som senare avnjöts framför Star Wars under kvällen.
 
 
Idag har jag bara tagit det lugnt, och haft en må-bra-dag helt enkelt! Jag har gjort saker som får mig att må bra, som att gå ut på promenad, läsa det nya numret av Damernas värd och laga en riktig lyxmiddag till mig själv. Fattas bara ett avsnitt av Mad Men, så blir jag helnöjd! Hur tar ni hand om er själva lite extra?

Trappan

De helger jag är i Norrköping, är det nästan standard att gå till kårhuset Trappan på fredagskvällar och hänga där ett par timmar med vänner. Igår var inget undantag, utan klockan åtta knatade jag dit genom regnet för att träffa Annorna (som jag kallar dem när jag träffar Anna W och Anna S tillsammans). På fredagar är Trappan en pub för alla studenter, men enligt mig känns det mer som en fritidsgård där det är tillåtet att dricka öl. Förutom att umgås med eminenta vänner, dricka något gott, kan man också spela musicquiz och vad vi upptäckte igår - brädspel!  *fanny lycklig*
 

12 April 2013

Idag har jag insett att jag inte bara har fina vänner, utan också fina klasskamrater. Känns så himla bra att ha! ♥
 

10 Mars 2013

Imorgon väntar jag på besök av en fin vän, vilket jag tycker ska bli jätteroligt! Hon funderar dessutom på att flytta hit till Norrköping i höst för att studera, så en guidad tur på Campus är definitivt inplanerad. Därför har jag ikväll städat rummet och plockat fram kakformen, samtidigt som jag har lyssnat på två radiodokumentärer. Båda är med historiskt innehåll, och den första handlar om Norrköping som en gammal industristad, och den andra om läsning under 1800-talet. Tack Sis för tipsen! ♥

Vintageparty

Det är inte ofta jag saknar tv, men i morse gjorde jag faktiskt det. Men sicken tur att många svenska program ändå går att se på datorn! Ett av dem är Malou efter tio, som visas på fyran. Inte för att jag tittar på den kanalen särskilt ofta (jag är något mer av en Svt-person) utan för att idag gästade tre speciella personer det programmet.
 
De tre speciella personerna är såklart Emma Sundh, Louise Lemming och Linda Hansson, som tillsammans har skrivit boken Vintageparty. Precis som titeln låter handlar boken om hur du kan anordna fest på olika sätt med hjälp av vintage. Och idag gästade de just Malou efter tio för att berätta om hur ett vintagebröllop kan se ut!
 
Begagnat, vintage eller second hand, kalla det vad du vill. I alla fall har jag under det senaste året insett hur bra det egentligen att återanvända saker! Det är billigt, tjusigt och framför allt miljövänligt. Själv har jag fastnat mycket för 1950-60 tal. (Sa någon Mad Men? ^^)
 
Så mina vänner, ni kan förvänta er två saker från mig den närmsta tiden: Det första är ett blogginlägg med titeln "Dagens second hand-fynd". Den andra saken är att i sommar - då ska jag anordna ett trädgårdskalas! :D
 
 

Musik som skapar känslor inom min kropp

Även om vi redan har gått in en bit i April, tänker jag sammanfatta Mars månad. Och vad passar bättre än att skriva en lista om musik? Flera artister som jag lyssnar på har nämligen släppt nya album den senaste månaden. Först ut är Killerplize!
 
1 Mars 2013 - GRELL
Killerpilze är ett tyskt band som jag har lyssnat på sedan jag var fjorton, riktigt bra musik alltså! Grell är deras femte studioalbum. Mitt tips till er är att lyssna på låten Erster zug nach Paris för att få ett smakprov på hur de låter. Själv skulle jag inte sätta mig på ett tåg till ett Paris om jag fick möjlighet, utan till Hamburg för att se dem live.
 
 
8 Mars 2013 - EXILE

Som ni säkert inte har undgått - om ni läser min blogg någorlunda regelbundet - är att jag och syster såg Hurts live den 18 Mars. Derasandra album Exile är lika episkt som deras första Happiness, och jag är så himla glad över att ha sett dem live! Bästa låten är The Road enligt mig. Den är helt enkelt episk. Ett ord som beskriver bandet rätt så bra.
 
 
19 Mars 2013 - Utopia

Kerli är tillbaka! Mycket har hänt sen hennes första album Love is Dead som kom ut år 2007. Idag är hon inte längre samma goth-tjej som flyttade från Estland till LA med frustrerade känslor i bagaget, utan istället sprudlar hennes musik av livsglädje och dansvänliga toner. Visst, hon har förändrats mycket. Men hon är fortfarande Kerli, unik på sitt egna sätt.
 

Jag trodde nästan att jag skulle få se en katt utan svans när vi gick genom Åsgränd i Uppsala

Jag är numera hemma efter min vistelse i Pelle Svanslös-staden. Det var senast vid nyår jag träffade Ellie, Sara och Elin, så det var verkligen på tiden att vi sågs igen! ♥ Självklart gjorde vi det som vi är bäst på - att prata. Så himla härligt att kunna utbyta tankar, funderingar och drömmar med de tjejerna. Lördagskvällen var också helt tokig underbar fast på ett annat sätt, för att då gick vi ut på en pubrunda bland nationerna. Som vanligt glömde jag att fotografera, men en bild från första kvällen då vi åt middag hemma hos Sara fastnade i alla fall på Instagram.
 
 

Äventyret fortsätter

Visst ska jag stanna i Norrköping, men inte under helgen... Snart ska jag nämligen åka tåg till Uppsala för att hälsa på tre fina vänner som bor där! Ikväll blir det middag och prat för att kompencera månaderna efter nyår, men vad som händer på lördagen är ännu inte bestämmt. Däremot har jag en misstanke om att tjejerna kommer visa mig vad nationerna kan erbjuda studenterna nattetid ;)
 

Just becuse I losing, doesn't mean I am lost

Mina dagar har varit fyllda med solsken. Jag har gråtit, skrattat och vilat huvudet mot en väns axel. På lördagsmorgonen såg jag himmelens morgonrodnad när jag lånade bil och körde mot jobbet. Jag har gått på Kungliga Operan och sett på balett, och jag har tagit viktiga beslut. Satt punkt för mina cirkelresonemang. Jag ska stanna kvar i Norrköping.
 
 
Fanny är back on track igen!

RSS 2.0