Jag ville verkligen inte att den här helgen skulle ta slut

SMAL
 
KRIS OCH VISION
Våga älska Norrköping
 
INDUSTRILAND
När Sverige blev modernt
 
Ovanför ser ni bilder på de tre utställningarna jag och Ville besökte på Arbetets Museum i lördags, äntligen fick vi våran museum-dejt genomförd! När vi kom till en särskild del som handlade om folkhemmets miljonprogram fick älskling höra på ett minst tio minuter långt föredrag om deras uppkommst, hur man hade tänkt och vilka problem som uppstod - kort sagt nöderi från min sida! Men jag råkar tycka att sådant är väldigt intressant, eftersom det förklarar väldigt mycket om varför vårt samhälle ser ut som det gör ^^
 
Efter att ha stått under tält och fikat i regnrusket gick in igen för att titta på modeshowen, jag hade önskat att den var längre men jag gillade den :) Tyvärr fångde jag inga bra bilder med min lilla amatör-mobilkamera, men en på mig kan jag visa:
 

FF

Dagen har hitintills bestått av längtan. Gick upp och sprang på morgonen, fastnade och läste ut Snöängel, vilket är för övrigt en fantastisk och en väldigt speciell bok. Har handlat lite inför helgen med börd och apelsinjucie. Snart hade jag tänkt gå till biblioteket för att läsa i en bok som föreläsning på måndag ska handla om.
 
Ikväll kommer Ville! <3
 
Jag önskar er alla att också få ha en trevlig helg :)
 

Pennkjol

Förbannelsen med att ha storlek 34-36 i kläder: det är de klädesplaggen som tar slut först i butiken... Inte någon Lindex i hela stan hade kvar den fina prickiga blusen som jag hade spanat in :/ Jag borde ha köpt direkt när jag såg den! Oftast är jag sådan om jag ser ett plagg som är fint, då ger jag den en riktig fundering innan jag tar fram portmonnän. Hur som, istället hittade jag den här pennkjolen! Visst är den tjusig :D
 
Sekreterare på 60-talet? Känns som att jag har tittat på något för mycket av Mad Men ^^

26 September 2012

Godmorgon!
 
Har tagit en riktig skön sovmorgon, eftersom dagen är helt ledig från studier och vi var ute på pub igår. Första krusen är nämligen avslutad! Imorgon startar vi med nästa. Men nu ska jag äta och sedan försöka ragga tag på någon som vill följa med mig ner till centrum ^^
 

Shopping

... På annat sätt! Idag åkte jag och Anna ut med linje 115 till Ingelsta, sa till varandra att "Här ses vi om en timme" och så gick jag till ICA Maxi och hon till Coop. Så nu har jag i alla fall X antal veckors lager med pasta och ris att leva på xD Som den teoman jag är köpte jag också lite mer te! Jag har redan två lössorter, men inget påste och varför inte fylla en fin burk med det?
 

24 September 2012

Hej!
 
Förmiddagen har ängats åt grupparbete och förberedelser inför morgondagens forum. Har själv också planerat lite inför helgen då Ville kommer till mig :D På lördag är det Kulturnatten här i Norrköping och jag vill besöka Arbetets Museum, för att titta på utställning och en slags modeshow med kläder från 50-talet ^^ Får se vad han säger om det!
 
En liten bild på mig. Målade naglarna i en fin turkos färg ikgårkväll!

Söndagslista

Listan kommer från fina bloggen Niotillfem! 
 
1. Var är din telefon?
Den ligger precis bredvid datorn på skrivbordet, till höger om mig.
 
2. Var är din andra hälft?
I Stockholm.
 
3. Ditt hår?
Blont nu, i vinter diskvattenblont.
 
4. Ditt humör?
Bra :)
 
5. Din dagsplan?
Ska försöka skrapa ihop ett gäng för att kanske laga mat eller bara chilla ikväll, men tveksamt om jag lyckas eftersom jag är den ända som har skrivit färdigt inlämningen ännu.
 
6. Det bästa du vet?
Att få dela stunder med min pojkvän, syster och fina vänner <3
 
 
7. Din dröm inatt?
Antagligen något väldigt romantiskt, eftersom jag tittade på Breakfast at Tiffany´s precis innan jag somnade.
 
8. Ditt livsmål?
Att leva lycklig, på det sättet jag vill. Skapar mål och reviderar allteftersom allting förändras. 
 
9. Rummet du är i?
Mitt studentrum i Norrköping, håller på att gör det till "mitt".
 
10. Din hobby?
Främst skriva. Läsa för att inspireras, att läsa är som att andas för mig. Måla. Skaffa kunskap.
 
11. Din skräck?
Skrangliga hissar och vatten ovanför huvudet.
 
12. Var vill du vara om sex år?
Detta var en jättesvår fråga, ska man vara realisitsk eller inte...? Jag vill bo fint och sitta framför ett skrivbord. Vad jag gör i just det ögonblicket är upp till framtiden att bevisa. 
 
13. Vart var du i gårkväll?
Inne på mitt rum.
 
14. Vart är du inte?
Nära älskling.
 
15. En sak du önskar dig?
Bokstavligen: En prickig blus jag såg på Lindex. Det verkligen skrek "FANNY" om den!
 
16. Vart växte du upp?
Mina tio första år i Södertälje; Saltskog och Rosenlund. Sen flyttade vi ut till byn för att mamma och Roffe skulle flytta ihop.
 
17. Det senaste du gjorde?
Gjorde och åt en svampomelett till mig själv.
 
18. Dina kläder?
Drömmer om en garderob som i Mad Men, men mest blir det jeans med någon slags tröja. Älskar att klä upp mig i fina klännignar!
 
19. Din tv?
Har ingen, så himmla skönt att slippa fotboll.
 
20. Ditt/dina husdjur?
Hadde i sju år två dvärgkaniner med min syster, de hette Mimmi och Gosan.
 
21. Din dator?
Trasig och väl använd. Letar just nu efter en ny innan Windows 8 kommer.
 
22. Din bästa ägodel?
Tappade bort min kära iPod för två veckor sedan, vi har hängt mycket ihop jag och den. Men jag har fått en nygammal av en bekant som jag lyssnar på just nu, den har för lite minne men är bättre än sådant tjavs som har 3 tum pekskärm!
 
 
23. Saknar någon?
Åter igen: Älskling.
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 
24. Din bil?
Har igen, men numera ett körkort i alla fall!
 
25. Något du inte har på dig?
String verkar vara fruktansvärt obekvämt.
 
26. Favoritaffär?
Får jag säga Starbucks? Där kan man köpa gott fika och sitta och prata i timmar. Sånt gillar jag! Fast det är inte riktigt en affär...
 
 
27. Din sommar?
Spännande med resor till både Paris och Prag! Men mest tänker jag på sommaren som min och Villes första sommar tillsammans <3
 
28. Älskar någon?
Det finns flera som har ett speciell plats i mitt hjärta.
 
29. Favoritfärg?
Blått!
 
30. När skrattade du senast?
Så mycket som jag skrattade under finmiddagen har jag inte gjort på länge ^^
 
31. När grät du senast?
Tårarna var nära att rinna igårkväll till filmens romantiska slut. 

NENA

Min lycka är gjord - bästa NENA ska ge ut ett nytt album! Den 26 oktober kommer första singeln Das ist nicht alles. Detta är helt underbart och jag är helt säker på att albumet kommer vara jättebra :D <3
 

22 September 2012

 
Igårkväll stannade jag hemma för att ta det lugnt efter ett par intensiva veckor med flytt, nollning och många resor hit och dit. Snart ska jag gå och köpa choklad för att spendera kvällen i samma tema - fast med den här gången filmen Breakfast at Tiffany´s spelandes på datorn. Jag önskar er en trevlig kväll!

Skriverier

I onsdags kväll satt jag och skrev en liten text om Stockholm. Boken som jag tidigare skrev om - Snöängel - är skriven på ett väldigt speciellt sätt som inspirerade mig. Jag vill ofta inte skriva ut mina texter här på bloggen, men den här gången ska ni få ett litet smakprov ;)
 
 
Ibland undrade hon om hur det skulle vara att sticka till Stockholm, att strunta i livsförsäkringar och tvättider och öde gator om kvällarna. I Stockholm skulle varje kväll vara ung och inte förutbestämbar [...] Se staden vakna, personer gå förbi till sina jobb, skolelever på bussfärd, cyklister och aggressiva bilister.
 
 
Jag saknar just huvudstaden av någon konstig anledning. När jag spanade in universitet ville jag verkligen bort från 08-området, men nu vill jag dit igen?! Förstår inte mig själv ibland. Men Stockholm.. Jag tänker på älskling. Att ta en kvällspromenad i ett bostadskvarter är något helt annorlunda än att trängas på Drottninggsgatan. Jag saknar honom fruktansvärt mycket, det är kanske därför jag vill till Stockholm igen.

Fucking körkort!!

Detta har varit mitt eldprov. Att sätta en grav teoretiker framför ratten kan inte sluta bra. Jag vågar inte ens fundera på hur mycket slutsumman har hamnat på, tre körlärare senare och hinkar med tårar, senast i lördags var jag nära och ge upp. Men 15 månader senare - att jag nu har fått ett godkännt måste betyda något!
 
Ser grymt fram emot att få körkortet som ska fint ligga i portmonän, men just nu fungerar ett papper och leg jättebra :D
 

18 September 2012

Det regnar i Norrköping, i händelse av att någon har missat det. Jag har sprungit över en FLOD, inte ett spårvagns-spår som det var innan.
 
Hur som, en väderleksrapport är kanske inte det roligaste att läsa om på en blogg.
 
Under förmiddagen idag hade jag tillsammans med min grupp den första muntliga examinationen - även kallat forum i mitt pogramm - och det gick superbra! Jätteglad över att få jobba med de personerna i min klass :) Nu är jag hemma igen och packning står på agendan. Ikväll ska jag nämligen göra ett stopp i Nyköping innan jag åker hem till byn igen.
 
Förresten så jag har börjat läsa på en ny bok! Den försvunne råkade nämligen vara jättebra så den gick väldigt snabbt att läsa ut. Nu har har jag börjat på Anna-Karin Palms bok Snöängel, den är också skriven på ett speciellt sätt och utspelar sig bland Stockholms gator i mitten av 1980-talet.
 
 
Hum... Undrar hur ofta bussen till resecentrumet går, om det fortsätter att regna så här mycket...

Lite av vad jag har gjort

Ibland så händer en massa saker så jag inte sitter framför datorn, utan det blir en snabb koll på fb i telefonen istället. Kan alternativt betyda att internet suger hemma i byn.

I fredags kom syster hit till mig för att sova över. Tillsammans gjorde vi sånt systar gör tillsammans; vi shoppade, gick och fikade och pratade en massa <3 Bland annat hjälpte hon mig att för fösta gången sätta upp mitt hår i hairdount, en frisyr som jag i framtiden kommer använda flera gånger!
 
 
Sen åkte vi tåget hem till byn lördag förmiddag. Resten av dagen spenderades mestadels framför ratten i bilen - långa perioder går det rent sagt riktigt bra att köra, och sen sker helt plötsligt en jättetokig-farlig grej och man undrar: Bör jag ha körkort?
 
Igårkväll kom jag i alla fall hem hit till Norrköping igen för att träffa några vänner, vi handlade och lagade mat tillsammans :D Det var supertrevligt och vi har bestämmt oss för att köra "Halv åtta hos mig" fast "Halv sex hos mig" då vi går hem till varandra och lagar mat på söndagar. På meyn stod igår vegetarisk- och kycklingpaj, till efterrätt äppelpaj *mums*
 

14 September 2012

Och nu sitter jag i skrivande stund igen på biblioteket för studier... Men vi får väll se hur mycket som egentligen kommer bli gjort, skämt åsido ^^ Den här fåtöljen är på tok bekväm! Igår löste det sig dock med boken, tack och lov. Men när jag ändå var på stadsbiblioteket så passade jag på att också låna en bok att läsa på kvällarna; den heter Den försvunne skriven av Kim Echlin. Boken ska vara skriven på prosa, ett skrivsätt som jag egentligen inte kommer riktigt överrens med, men jag ska ge den ett försök i alla fall.
 
Ikväll kommer syster och hälsar på mig här i Norrköping, härligt! Det ska vi fira med en fika på Fräcka Fröken <3
 

Studier

Hej igen :)
 
Sen klockan 11 idag har jag suttit på biblioteket och skrivit på en individuell inlämning, känner att jag koncentrerar mig mycket bättre där än hemma där det finns tusen andra saker som bara mååååste göras innan läxan... Hur som, pluggandet gick bra fram till efter lunch då jag stötte på ett problem: Jag måste ha just en specifik upplaga av en bestämd bok. Boken är utlånad fram till oktober och mitt arbete ska in innan dess. FUCK. Är hemma just nu för att dumpa dator och en massa böcker för att sedan cykla till stadsbiblioteket här i Norrköping, ska fixa lånekort där och hoppas på att de har boken. Gissar på att jag också kommer stöta på det här problemet flera gånger i framtiden!
 
 
Hur känner ni för att få höra om plugget här i bloggen? Eftersom det är en stor del av vad jag gör så blir det naturligtvis mycket sådant snack här. Men jag har lyckats att inte skriva mycket om det tidigare, som i våras när jag egentligen inte hade någon fritid förutom på helgerna. På tal om det så är jag sugen på att skriva en lista! Om ni har förslag på frågor som ska svaras på eller om ni vet en superbra lista så får ni gärna lämna förslag :)

12 September 2012

Hej!
 
Dagen började med grupparbete och sedan övningsforum, där vi skulle prata om ett valfritt ämne i max 20 minuter gruppvis. Det var svårt att avgöra vilken nivå man skulle sätta på uppgiften eftersom vi fick flera olika driektiv från samma lärare, men vi tillsist bestämmde vi oss att prata om olika perspektiv om makt. Tredje gången gillt att jag använder mig av George Orwells bok 1984 i ett skolarbete! Ni som har följt bloggen vet att jag i början av det här året var väldigt facsinerad av den boken ^^
 
 
Idag är det också sista inlämningsdag för första rapporten! Att vi har fixat den måste firas :D Ikväll ska jag möta upp några från min klass för att se vad som händer, men jag har hört någon viska om pizza och öl, vilket inte låter allt för dummt ;)

8/9 - 9/9 - 10/9

Having a nice day with my boyfriend @ Trosa
 

Just chillen
 

Cookies!

Ett mycket fint och tänkvärt citat


Några detaljer ur mitt rum


Min lilla plåtbruk är nog det bästa köpet jag har gjort under sommaren! Den kommer från en godisbutik i Paris (därav motivet) och istället för att ha sötsaker i den har jag smycken. Cupcaken är en 18års present från vänner och under locket förvarar jag diverse örhängen. Bakom ser ni min stora neccisär som rymmer många olika saker som man kan använda för att göra sig fin.
 

Glovet här är så fult tycker jag! En liten del täcks över med en fin trasmatta som min bonuspappas mamma har gjort.
 

Sist, men nog mest omtalat, är mitt lilla skrangliga te-bord inne på rummet! Fyra olika slags te-sorter, tre koppar till när bästisarna ska besöka mig och kakor och choklad till när sötsuget sticker till, mer behövs inte för att jag ska känna mig hemma i det lilla studentrummet.

Helgplaner

Idag är det FREDAG! Vad jag har längtat den här veckan ^^ Strax före klockan tre ska jag nämligen ta ett tåg hem till byn igen för att mysa med älskling hela helgen <3 Inför helgen har jag också gjort ett par tidsinställda inlägg för er att läsa under tiden jag spenderar tiden på bästa sätt som möjligt.
 
Men, jag måste få berätta om min nattliga upptäckt! Som vanligt är Fanny lite efter när det gäller nya saker, men räcker det inte med Facebook, Twitter och blogg? Tydligen inte, eftersom jag inatt upptäckte att Instagram finns för Android xD Jag är en sucker för sociala medel på internet, vi får se hur mycket jag kommer använda mig av den här också...
 
Lekte lite med Instagram under pausen vi hade på föreläsningen idag om vetenskapligt skrivande, här ser ni det makalösa resultatet.

6 September 2012

Igår var det som sagt KALASmottagningen i Linköping, mycket roligare än vad Playsation var måste jag säga! Vi var flera som hade bunkrat upp med varma kläder inför kvällen, men eftersom vi rörde oss hela tiden inomhus vart det istället en hel del att bära på tillsammans med alla saker man kunde plocka på sig under mässan! Mest nöjd är jag dock med tygpåsen, vilken alla som kom dit fick ^^
 


Senare på kvällen kom Veronica Maggio för att spela, jösses vad bra det var! Jag har inte lyssnat på henne tidigare, men detta har fått mig att sätta på hennes senaste album på spotify :)
 

5 September 2012

Godmorgon!
 
Förmiddagen ska åter ägnas åt grupparbete, förhoppningsvis har vi fram till lunchen skrivit färdigt rapport så vi kan börja med nästa uppgift :) Sen ska jag också springa omkring och se om någon har hittat min ipod - HOPPASHOPPAS att det finns någon vänlig själ!
 
I eftermiddag ska jag och några andra åka in till Linköping igen! Idag är det stora KALASmottagnigen, en mässa som sedan förvandlas om till konsert och fest på kvällen för oss studenter. Kan vara kul att vara med på! Förhoppningsvis är AjAj också frisk från sin förskylning så vi äntligen kan ses, hon studerar nämligen numera på huvudsätet av Linköpings universistet :D
 


4 September 2012

 
 
Vardagen som den kommer att te sig för mig de närmsta åren börjar komma. Mellan åtta och tolv har vi haft föreläsning och efter lunch grupparbete. Där i mellan fick jag panik, MIN FINA IPOD ÄR BORTTAPPAD!! Sist sågs den på toan utanför entrén för Bommullsspinneriet (ultimata platsen att glömma den på, jag vet) så om ni vet vem som har tagit den - snälla säg till.
 
Idag har också mamma födelsedag - grattis! Jag kommer hem till byn på fredag för att fira <3

SKA

Hej! Eftersom min dag har mest gått ut på grupparbete så tänkte jag passa på och berätta lite mer om vad jag egentligen läser ^^
 
Samhäll och kulturanalys låter bra flummit, eller hur? Efter tre år studier här på Linköping Universitet Campus Norrköping så kommer jag i alla fall erhålla en filosofie kandidatexamen. Flera av våra kurser kommer att behandla sådant som socionomer, statsvetare och beteendevetare också ska läsa, men istället för att koncentrera oss på en del av samhället - stat, grupp eller individen - pendlar vi mellan deras perspektiv hela tiden för att få en helhetsbild av verkligheten som den är. Detta kan låta naturligt, men är inte vanligt i universitetsvärlden. Därför kallas mitt pogram för att vara tvärvetenskapligt.
 
Jag förenklar med ett par frågor för att exempelfiera; Vad påverkar människan? Socioekonomiskt, erfarenheter, kön, etnicitet etc. Hur påverkar människan som individ och i grupp samhället med tex. normer? Vad gör staten åt detta, hur formar den sig efter människorna och grupperna i samhället? Och hur påverkar staten i sin tur människornas liv och åsikter?
 
Detta kan låta komplicerat. Inte äns jag förstår och vet allting ännu, men jag är säker på att någon gång under studierna här kommer poletten ramla ner! Jag är här för att lära mig.
 
SKA är ett akademiskt pogram, det vill säga vi ska lära oss och forska vidare. Detta gör vi genom observationer, interjuver, dokumentanalyser och så vidare, egna arbeten som ger oss en inblick hur samhället i verkligheten är. Sedan vad vi ska göra av med den kunskapen är upp till oss. Under studiernas gång riktar vi dessutom in på ett särskllit ämne som intresserar oss mycket för att få en djupare kunskap om den, exempel på detta kan vara politik, genus och jämställdighet, etniciteter. Oftast kommer vi arbeta i grupper, det vill säga projektarbeten. Detta är något - som i alla fall lärarna säger till oss - en bra merit för det senare arbetslivet.
 
Ja, detta var lite om mitt pogram ^^ Jag hoppas att ni (som orkade läsa allt) förstår lite mer om vad jag studerar, samt tycker att det är intressant! Det tycker i alla fall jag :D

Tokig lördagskväll

 
Igårkväll hade vi som avslutning under Nolle-P finsittning på Hugo, en supertjusig och modern nattklubb och resturang här i staden. Som jag säkert har nämt tidigare här på bloggen älskar jag konceptet; att klä upp sig fint i klänning, sitta och dricka vin till maten och totalt flumma ut med härliga personer! Jag har en riktigt bra känsla av att de här tre åren kommer att bli awesome :D

1 September 2012

Hej!
 
Började med en lat morgon med frukost och bra bok innan brottningsmatchen mot gardinstången startade. Jag vann! Modemet är nu också inkopplat så jag kan sitta i sängen med fungerande internet trådlöst på datorn. Har desutom hunnit handla lite, tog först cykeln in till centrum för att köpa studentlitteratur, presentkort på Akerdemibokhanden som jag fick i studentpresent kommer nu till väl användning!
 


Första boken - som enligt våra lärare kommer vara bibeln de tre närmsta åren - är Samhällsvetenskapliga metoder av Bryman. Var på biblioteket igår och läste första kapitlet, det är myyyycket information som ska matas in! Efter det köpte jag också ett av mina favoritsorter för te, sen jag flyttade till stan har jag bara druckit svart och det är trevligt med lite variation!
 

RSS 2.0