Ett litet musiktips innan jag åker iväg

Har jag tipsat er om Rea Garvey för er förut? Det tror jag bestämmt, men här kommer en påminnelse. Nu har han inte bara gett ut sin singel Can't stand the silence utan ett helt album! Rekomenderas att lyssna på, han mixtrar med både pop och rock med synt och rytmiska trummslag. Han kommer egentligen från Irland, men har bott sedan en tid tillbaka i Tyskland där han började sin karriär med att sälja t-shirts på konserter. Fast lite typiskt mig är det att alltid börja lyssna på artister som troligtvis inte kommer till Sverige :/
 
 

29 November 2012

Hej!
 
Idag har det varit minusgrader och fryst snöslask på marken här i Norrköping. Jag har hört att det snöade ordentligt i Stockholm inatt, stämmer det? Passande att snön kommer nu - imorgon ska jag hem till byn över helgen och där hänger också min vinterjacka i garderoben, väntandes på att värma mig nu är vintern är kommen ^^ Dessutom är det första Advent på söndag. Jösses vad tiden går snabbt, snart har jag bott här i ett halvår!
 
En bild jag tog i början av det här året när jag och Ville busade omkring på sjön med sin tjocka is. Visst är det vackert!

Naturhistoriska museumet

Ja, som jag berättade i måndags så besökte jag och Ville Naturhistoriska museumet i helgen. Nu har det blivit tid för att visa de få bilderna jag tog under den dagen!
 
 
Älskling är numera van med att så fort vi gör någonting så tar jag fram min telefon och fångar ett ögonblick på bild. I framtiden ska jag nog investera i en kamera, för att på senaste tiden har jag börjat tycka att det är jätteroligt att fotografera! Men det behöver inte nödvändigtvis inte behöva betyda att bilderna blir bra ^^
 
 
Att besöka museumet var som att bli påmind av den NO jag läste på högstadiumet samt geografi och naturvetenskap på gymnasiumet. Inte mina favoritämnen direkt, men det var trevligt att ändå gå dit för att uppleva minnen. Som ett barn uppväxt i Stockholms-området orkar jag inte räkna alla gånger jag har besökt Naturhistoriska med både familj och skola! Tyvärr blev det inget besök på Cosmonova för att den filmen som vi ville se gick inte på lördagen. Så den får vi se någon annan gång!

28 November 2012

Jag har aldrig sett mig som en vädermänniska, mer än att solsken är härligt för då kan man vara utomhus och regnrusk betyder stanna inomhus med en bok. Att få en vinterdepression är inte heller min grej, utan jag vill må bra hela året. Så varför har jag tyckt under hösten att det blir jobbigare och jobbigare att gå upp ur den varma sköna sängen varje morgon?
 
Ta imorse till exempel, alarmet började låta och jag lyfte nyvaket huvudet upp för att se ut genom fönstret. Snöblandat regn. Jag somnade om igen och detta resulterade att bli abruppt väckt av ett sms tio minuter innan grupparbetet skulle börja, men som tur var jag inte den ända personen idag som hade svårt att gå upp.
 
Ett av mina knep är annars att tända en massa lampor i mitt rum; taklampan, skrivbordslampan, och sänglampan för att få lite mer ljus på morgonen, när inte naturligt finns så att säga. Men oturligt nog har jag för andra gången slagit söder sänglampan (den står på fot bredvid sängen) och måste byta glödlampa innan den kan lysa igen! Tänk vad som kan hända när jag börjar lyssna på NENA i hörlurarna och börjar dansa, vilket är precis vad jag gjorde igårkväll ^^
 

Tisdagsbio

Idag hade vi en fantastisk föreläsning om hetrosexualitet, normalitet och avviklade. Den gav mig en ny infallsvinkel för HBT-personer, med utgångspunkt från den hetronorm som starkt finns i vårt samhälle. Diskussionen om hur kön och genus skapas vart också aktuell mellan mig och en klasskamrat under pausen. Vi vet redan att H&M säjer blåa kläder på killarnas barnavdelning och rosa på tjejernas, den faktan har redan funnnits i ca 20 år. Men att det ändå fortfarnde är så idag! Jag tycker att det är viktigt att ständigt att påminnas om detta, för att allt för ofta glömmer man bort i praktiken hur man själv skapar och upprätthåller ordningen på kön och genus.
 
Och ikväll blir det ännu mer samhällsrelaterat, jag och en vän ska nämligen gå och se på filmen Call Gril på biografen här i stan. Som den trogna DN-läsare jag är har jag hängt med i debatten hurvida den fiktiva statsministern ska föreställa Olof Palme eller inte. Jag har ingen större koll på honom, men det ska bli roligt att se filmen och bilda mig en egen uppfattning av det!
 

Zombielägret

Hej! Idag hittade jag det här i postfacket:
 
 
 
Det är antologin från sommarens skrivarläger! Härligt, då vet jag vad jag läser innan John Blund besöker mig ikväll. Min novell heter i år Flaskpost och handlar om att faktiskt säga till varandra "Jag älskar dig" innan det är försent. Mycket är inspirerat av att jag skulle flytta till Norrköping bara en vecka efteråt.
 
Jag har gått på Frustuna Skrivarläger i flera år och kan rekomendera det varmt om du är sugen på att träffa trevligt sällskap och skriverier under en sommarvecka. Mina tidigare noveller heter Vem bestämmer vad som är rätt eller fel?, Nellys te och kaffeservering och Målade vingar. Jag tror att antologin finns främst på Södertälje bibliotek för att de är arrangörerna, men skriv gära en rad eller två till mig om du har läst någon av dem!

Helgen genom Instagram

Som jag sa i torsdags så skulle jag med säkerhet memorera helgen med Instagram, vilket jag också gjorde. För er som inte smygstalkade mig så kommer bilderna här:
 
 
Hello #Stockholm! Did you miss me? Så lyder texten till min första bild knäppt på centralstationen innan jag sätter mig på tunnelbanan hem till Ville för kramkalas. Dagen efter fick jag vara ett par timmar själva hemma hos dem när älskling var på praktik. Bromma är en väldigt fin stadsdel i stan. Särskilt i den del han bor, med småhus och trädgårdar känns det som att jag är i byn, men med skillnanden att tunnelbanan ligger endast kort prommenad därifrån. Älskar det. Identitetskrisen mellan att vara lantis eller stadsbo har börjat xP
 
 
Hemma hos Ville finns det sex bokhyllor fyllda med böcker samt boktravar lite var som helst, vilka jag gärna går omkring och bläddrar i. Med ett köksskåp tillägnat för olika tesorter så är hemmet nästan idylskt för mig! På lördagen besökte vi Naturhistoriska Museumet, men mer om det ska jag skriva någon annan dag.
 
 
Efter museumbesöket och en lång promenad då vi gick lite vilse (om ni vet vart Sture biografen ligger vet ni mer än oss!) så åkte vi till Gamla Stan och satte oss på ett café. Jag fikade with a touch of #Britain på scones och en kopp te. Söndagsmorgonen var seg och det var som att vädret med sina gråa moln inte ville att jag skulle åka iväg, men det var jag tvungen att göra ändå.

Att få vara nära dig gör mig lycklig

Ikväll kom jag hem från en fantastisk helg med älskling. Jag älskar de tillfällen när vi kan kan gå och hålla varandra i handen. Den snabba kramen medan vi står i en kö för att köpa fika. Pussen på kinden bara för att du är så fin när vi tittar på tv. Att sova tätt, tätt intill dig och inte ha ett 20 mils långt avstånd mellan varandra, som vi annars alltid har när du är i Stockholm och jag i Norrköping.
 
Men det är värt det. För kärleken, för oss <3

22 November 2012

Hej!
 
Nu är mina två små väskor färdigpackade och jag är redo för ett par dagar i Stockholm tillsammans med älskling. Föreställer mig hur tåget saktar in på Centralstationen med sitt folk som springer kors och tvärs förbi mig på sin väg hem till middagen. Jag har också ett hem att ta mig till, och där kommer jag sova tryggt bredvid Ville i mina drömmars stad. Som jag har längtat! 
 
Jag kommer att ta en mini-paus från bloggen de här dagarna. Däremot så kommer jag med säkerhet använda Instagram för att memorera helgen, där jag heter fanniiloviisa.

Min filosofilärare har berättat för mig att dagdrömmar endast var en försvarsmekanism

Jag har alltid tyckt om att dagdrömma, ibland kan jag sitta fast i dem flera timmar för att de är så vackra. Men som alltid måste jag komma tillbaka till verkligheten. Och den är också bra, väldigt bra faktiskt.
 
När jag var liten sprang jag omkring i Hogwarts med en trollstav i handen hela tiden ute på nya äventyr, alternativt flög på en drake. Sen drömde jag om att leva livet i Berlin. Det gör jag fortfaranade ibland, men under den senaste tiden har jag allt oftare försvunnit mig in i en pastellvärld, där jag i prickig klänning står och bakar cupcakes för att fika vid ett bord med vita pinnstolar. Inte olikt vad jag tycker om att göra idag!
 
Fast de där vita pinnstolarna, de har jag inte ännu. Men de står på min önskelista att ha ståendes runt matbordet den dag jag bor på ett eget ställe ^^
 
 Bilder från mitt teaparty jag hade förra året för att fira min 18 års-dag! Förrutom marängerna har jag bakat allt själv.

Ibland kan det vara riktigt roligt att bo i korridor

Igårkväll fastande jag en stund i korridorsköket, smakade på bröd från Bangladesh och pratade om framtidsdrömmar på engelska. Det var fint.
 

19 November 2012

Hej!
 
I huvudet snurrar det nu flera nya ord som ska in i mitt vokabulär; Patologiska, symbolisk interaktionism, misskreditabel... Märks det att jag har haft föreläsningar idag? Den här kursens uppgifter känns enorma just nu, men så fort jag och min nya grupp har satt oss ner på onsdag för att planera lite är jag säker på att det kommer att bli hanterbart ^^
 
#Me #Norrköping #SWE #scarf #schoolday @ Bomullspinneriet LiU

En söndagseftermiddag

Hej igen! Det får trilla in två inlägg här på bloggen idag.
 
Efter att syster tog tåget hem till sig vid lunchtid så har jag pysslat med lite olika saker. Först satte jag mig ned och böjade skriva på en historia som jag länge har gått omkring och klurat på, nu har jag äntligen tagit tummen ur och skrivit de första raderna.
 
Imorgon börjar vår nya kurs som heter Normalitet och avvikandes villkor, vilken jag har sett fram emot att få läsa! Den var nämligen en av kurserna jag fastnade för när jag läste om programmet för första gången i våras. För att anses vara onormal - det har jag fått utstå i skolan när jag var yngre. Så efter skriveriet satte jag mig ned för att läsa kursplan, söka efter litteratur och planera in föreläsningar i almenackan. Som tur krockar de inte med min lilla resa jag ska göra i slutet av nästa vecka; jag har en tågbiljett bokad torsdag kväll med slutdestination hemma hos älskling i Stockholm <3
 

18 November 2012

Hej!
 
Eftersom syster sov över hos mig inatt ville vi ta vara på tillfället och göra något roligt tillsammans, och vad passar bättre än att se film på storduk när biografen endast ligger en 15 minuters-promenad bort? Sagt och gjort, vi gick dit och såg på den avslutande delen av Breaking Dawn. Jag tänker inte avslöja handlningen för er (som inte har läst böckerna det vill säga) men, det var ett värdigt slut på Twilight-historien. Bra gjort!
 

GRELL

Igår klockan tolv släppte Killerpilze ut sin första trailer för sitt nya album på olika sociala medier, och självklart satt jag strax därefter bänkad framför YouTube för att titta på den. Det här kommer att bli awesome. Först ger NENA ut ett nytt album, och våren 2013 kommer mitt andra favoritband också att göra det!
   

16 November 2012

Idag vaknade jag och kände mig helt ok, så då var det bara grabba tag i usb-minne med redan förberedd PowerPoint för att tillsammans med min grupp ha den sista muntliga examinationen för kursen. Skönt att ha den avklarad!
 
 
Under eftermiddagen har jag också passat på att städa. Byta sängkläder, plocka bort tröjan som jag har bott i de senaste dagarna och så. Tror dessutom att syster som ska komma imorgon för att sova över uppskattar att inte få sällskap av damråttor på golvet ^^ Men det är allt jag har orkat med att göra idag! Krafterna är inte helt tillbaka ännu, så därför känns det bra att kunna spendera kvällen med en kopp te och en ny, spännande bok att läsa.
 
Funny #bookcover with a touch from the #80s! #AtalasShrugged #AynRand #spännandeläsning

Bloggar jag följer!

Jag har en fin vän i Uppsala som precis har gett ett till försök att blogga igen! Lite bakgrundsinformation; hon kallas av mig Ellie, läser juristprogrammet och gillar att träna. Igår skrev hon ett fantastiskt inlägg om vår resa till Irland för ganska precis ett år sedan och om vad vi fick uppleva där ^^
 
För att komma till inlägget: klicka HÄR

Dagens mission: Att gå till biblioteket och hämta reserverad bok och hoppas på att febern är snäll mot mig

Hej!
 
När jag har ont i magen eller har en vanlig förskylning brukar jag i största mån kurera mig med andra saker än medicin, eftersom jag vill ge min kropp chansen att bli frisk av sig själv och inte tvinga i den en massa saker. Men om jag adderar att bo själv med studentkorridor blir det ingen rolig ekvation, så numera förstår jag uttrycket hög på Alvedon! För att en enda liten tablett kan göra så jag känner mig superprimafrisk i ett par timmar, för att sedan låta febern ska komma med en hård smäll i huvudet tillbaka.
 
Som tidsfördriv under min sjukdomsvistelse har jag tittat på Svt-play, och jag måste säga att jag är imponerad över vilken bra kvalité deras serier har haft i år! Först Äkta Människor som jag följde efter nyårsskiftet. Nu har jag precis tittat igenom Torka aldrig tårar utan handskar, en otrolig fin berättelse. Vacker. Och sorglig.
 
Vi får aldrig glömma (det finns så mycket vi aldrig får glömma)
 

1Q84

 
Nu tänker jag berätta om boken 1Q84 skriven av Haruki Murakami, känd sedan länge i bloggsfären på grund av Sandra och Isabell för att nämna några!
 
Handlingen är underlig och ibland helt bisarr. Två sidor filosoferande om hur det kan kännas att världen går under när en man blir sparkad i pungen. Men främst om Aomame och Tengos liv. Om att det finns två månar på natthimelen, och om luftpuppor.
 
Men jag förstår verligen vad folk menar när de säger att boken är fantastisk! Haruki Murakami förstår sig verligen på sitt hantverk att skriva. Små spår som läggs ut i handlingen som gör att man hela tiden vill fortsätta läsa, vad kommer att hända? Beskrivningarna är nyskapade och klockrena, jag kommer självklart att köpa de två andra böckerna i serien för att läsa!

13 November 2012

Hej!
 
Tack och lov har jag inte drabbats av vinterkräksjukan, vilket jag trodde vid lunchtid att jag hade fått. Men lite Mad Men och Coca Cola gjorde susen och inget kom upp. Att ha ont i halsen känns helt plötsligt inte särskilt farligt xP Hur som helst, ni kanske inte vill läsa om när jag för fösta gången under hösten blir sjuk, så här kommer istället några bilder från helgen!
 
På fredagen kom jag hem till byn för att åter igen skapa min egna kreativa verkstad och göra ett presentkort till min bonuspappa som har fyllt år!
 
På lördagen bakade jag och mamma bullar och en massa andra goda saker.
 
Sen åkte vi upp till Berwaldshallen i Stockholm för att lyssna på syster som spelade i orkester. Stolt storasyster! <3
 
Natten spenderades sedan hemma hos Ville med mysfrukost på morgonen.
 
Så här såg jag ut på släktfikat (med dålig kamera) Min fina blus har numera efter sin andra tvätt en uppriven axel, så i veckan har jag bestämmt mig för att gå och reklamera den! Kläder som går sönder utan anledning gillar jag inte.
 
Tjejsnack och mys med katt hemma hos Nanny <3

NENA

Tidsinställt inlägg
 

Ett hjärta utanpå huden

Tidsinställt inlägg
 
 
Ett hjärta utanpå huden bär jag varje dag runt min hals.
Ett minne och ett löfte om vår kärlek.
Jag älskar dig.
 
<3
 

9 November 2012

Hej!
 
Imorse hade jag en riktig lat morgon med frukost framför Mad Men i sängen. Jag är så, när jag har hittat en serie som är riktigt bra drar jag ut på det, tittar på ett eller högst två avsnitt då och då för att kunna suga på karamellen extra mycket. Nu är jag inne på säsong tre och tycker att det är jättespännade, i nästan varje avsnitt händer något som rubbar deras perfekta tillvaro som amerikansk överklass under 1960-talet och hur ska de förhålla sig till det?
 
 
Idag har jag ingen bild på mig själv att visa er hur jag anammar deras stil, för att jeans är forfarande det bekvämaste jag vet att ha på sig när man ska ut och resa ^^ Helgen ska åter igen spenderas hemma i byn. Imorgon ska min syster ha konsert med sin orkester i Sthlm, och jag som stolt storasyster ska
dit och lyssna! Hennes instrument är tvärflöjt. Sen ska jag sova hos Ville och så är det släktfika på söndag - fullt upp alltså.
 
Jag önskar er alla en trevlig helg! :)

Ett litet mellanmål

Något jag tycker är jättegott att fika på är diggestivekex med ost, vilket jag precis har dukat fram för att äta som mellanmål. Min fina Mumin-mugg och boken 1Q84 får hålla mig som sällskap när det tråkiga höstvädret håller mig inomhus!
 
 

7 November 2012

Jag kommer ihåg hur det var i slutet av gymnasiumet för mig, det var hemskt mycket plugg... Jag brukade säga till Ville att jag töjde ut smärtgränsen för hur mycket jag klarade av när han påpekade att jag satt med näsan i böckerna för länge. Däremot ångrar jag inte att det var så för mig under en period, jag är stolt över mina betyg och det lärde mig desutom en hel del som inte är ämnesrelaterat.
 
Att strukturera var en av sakerna som lärde mig. Att pioritera, att ta itu med saker och inte göra dem i sista sekund. Jag har också älskat att skriva ner listor på saker som måste göras, samt anteckna viktiga datum i almenackan.
 
Idag när jag "bara" läser en kurs i taget på universitetet tycker jag att det är jämförelsevis lugnt. Bland annat beror det på att jag i mitt program arbetar jag i grupp, och i min är det inte bara fyra duktiga utan också trevliga tjejer! Tillsammans lyckas vi på något sätt att plugga och ha det trevligt samtidigt, vilket har resulterat i att vi blir färdiga med uppgifter i god tid innan deadline, och det leder i sin tur till att jag har mer tid på mig att skriva min individuella inlämning.
 
En god studieteknink - många tjatar om att finna det och jag måste säga att det är riktigt skönt att ha det, för att jag tror faktiskt att jag har funnit min. Den här kursens individuella inlämning är snart färdigskriven och jag har inte kännt ett dugg stress med att skriva den, för att jag började att läsa igenom kurslitteratur i god tid och inte skjutit upp arbetet. Och det ger mig tid att hålla på med mina andra intressen, som att läsa, skriva och måla. Jag kommer säkert att någon gång sitta uppe hela natten för att bli färdig innan deadline - men då ska jag tänka tillbaka på den här sköna känslan att inte stressa för att motivera mig till att ta itu med saker tidigare!
 
Hur känner ni inför det här?
 
 

Jag vaknade av en bra nyhet

Ovansätt om ni följde valvakan med spänning eller inte är ett dugg intresserade av politik så kommer detta utan tvekan vara dagens stora samtalsämne - Obama vann presidentvalet! Personligen tror jag på att reformer tar sin tid innan de börjar ge resultat, och jag tror också att Obama är rätt person för att driva igenom dem.
 
Om ni vrider på jordgloben ett halft varv till Kina, titta på det. Idag talar vi inte enbart om USA som stormakt, utan att också Kina börjar bli det. Jag läste en artikel som handlar om att de ska också välja ny ledare i veckan, utgången är redan förutspådd eftersom de endast har ett parti men det är värt att ta i beaktning. Kinas nya ledare kommer nämligen styra under 10 år och frågan är inte om det kommer att påverka oss mer, utan hur det kommer att göra det.
 

Förnuft och känsla

I söndags kväll när jag satt hemma i byn framför den spraklade brasan och med ett glas vin i handen läste jag ut boken Sense and sensibility av Jane Austen. Som jag har sagt tidigare gillar jag hennes böcker, för de innehåller den lagom dos av romantik jag behöver ibland!
 

Ett fantastiskt år <3 Jag älskar dig!


Agent 007

Hej och förlåt för mitt uppehåll!
 
I lördags när jag och Ville gick med tunga steg mot hans tåg till Stockholm så undrade jag hur kvällen skulle spenderas för mig själv, eftersom de flesta av mina vänner här i Norrköping var på diverse andra platser. Men problemet löstes av att mamma ringde mig och frågade om jag ville gå gå på bio i Nyköping med familjen - att se på den senaste James Bond-filmen närmare bestämt!
 
Filmen Skyfall var bra tycker jag, intressant utveckling med att Bond börjar bli lite gammal... Hur ska det här lösas? Agent 007 kommer inte frivilligt gå till pension i alla fall! Annars gillade jag datanörden och porslinshunden mest ;)
 

MADE BY ME "Lång man med paraply"


2 November 2012

Hej!
 
Efter ett par timmars skrivande på inlämning så gick jag och älskling ut på en promenad, först nedför Södra prommnaden i höstskrud till alla slags olika butiker i stan. Nu är vi nyss hemkomna och ska laga middag, efter det står filmen Leon och choklad på kvällens agenda. Det är nämligen hans sista natt här i Norrköping och den vill vi få till att bli riktigt mysig!
 

1 November 2012

Hem från byn fick jag två böcker den här gången; Tillsammans är man mindre ensam skriven av Anna Gavalda och 1Q84 skriven av Haruki Murakami. En fransk och en japansk författare, varv sistnämna är älskad av kritikerna. Ska bli spännanade att få skapa min egna åsikt om boken!
 

RSS 2.0