Den person som får mitt gammla skåp i höst får också detta brev


På studentveckan så blir det party!!


Myshelg

Hej!

Ett avbrott i skrivandet för helgen skedde igen, internet är fortfarande knasigt hemma hos oss. Men nu sitter jag i skolan, så här kommer en liten uppdate!

I fredag eftermiddag var vi några styckna som med cykel/moppe tog oss till en sjö strax utanför Nyköping för årets första dopp. Till och med jag, badkrukan Fanny herself badade! En baragd. Just då blev också planerna för att vara i Sthlm under helgen inställda :( Det positiva var i alla fall att jag kunnde direkt bestämma annat med tjejerna, så det blev en tv-kväll framför ESC med dom istället på lördagen. Mys ^_^

Skriken som uppstod när Loreen vann! Sen gillade jag också Tysklands bidrag, ännu bättre när man lyssnade på låten en gång till och då i direktsändning. Italiens låt framförd av en diva tyckte jag också om, men det är egentligen förbjudet att säga så eftersom landet var det ända som inte gav oss poäng. Humpf!

Men det mest klockrena under kvällen var när Tyskland skulle ge ut sina poäng. ALLA personer som respenterade sitt land och gav ut poängen sa hela tiden "Oh everything is fantastic, you have done it so well... Blah blah blah" men Tyskland sa också: "Europe is watching you" till Azerbaijan. Förstår ni?? ;D

Yes, detta var min helg för den som undrar^^ I alla fall bitvis av den.

Eurovision Song Contest

Eftersom ESC är något av de hetaste ämnerna vid lunchen den här veckan att prata om kände jag mig tvungen i morse att lyssna ordentligt på Sveriges bidag, har säkert hört den någon gång i bakgrunden på radio men är inget som jag har reflekterat över. Hur som helst, låten är en riktig disko-låt men det jag gillade var hur hon rörde sig på scen. Intensivt och impulsivt.Sen var jag såklart tvungen att lyssna på Tysklands bidag, hehe. Den var också helt ok! Tror starkt att det inte blir tv tittande hemma hos Ville på lördag, men vem vet? Nu är jag i alla fall uppdaterad om det viktigaste^^


24 Maj 2012

Hej!

Ni vet den här känslan av att vara naken när man inte har telefonen med sig? Precis så känner jag mig idag. Varje gång jag tänker gå ut på Facebook, smsa eller kolla upp busstider så rotar jag i väskan och inser att telefonen fortfarande ligger hemma. Dagens I-lansproblem, mina damer och herrar! Men jag som grottmänniska överlever utan telefonen i en dag (eller?)

Annars är livet rätt så skönt. Är i princip färdig med allt skolarbete för gymnasiumet, har bara plugg inför Cambridge Exam och körteorin kvar. Att kunna sitta på skolans altan under dagen och snacka skit med kompisar är super! Armarna är bruna, axlarna röda och benen vita - misstänker att jag ser ut som hälften av Sveriges befolkning. Detta ska dock snart ändras på^^


Hello fritid

Förvirringen som uppstod igår när man kom efter skolan. Först: Jag kunde direkt efter skolan ta bussen hem. Det andra var att jag hade inga läxor att göra. Så jag satte mig helt enkelt ned ute på altanen, åt glass och läse bok, vilket var jätteskönt att göra.

Jag håller på och plöjer mig igenom boken Den Äldste skriven av Chistopher Paolini, andra boken om Eragon. När jag mindre tyckte jag att den här serien något av det bästa man kunde läsa, än idag tycker jag att det är en fantastisk berättelse!


Frida Gold - Om Vad Ska Vi Drömma

När jag var liten lärde mamma mig att rosa himmel på kvällen betydde fint väder dagen efter, men rosa moln på morgonen förutbrådade istället oväder. Himmlen var rosa i morse när jag vaknade av åskmuller och blixtar klockan halv fyra. Men nu, från och med lunch och under eftermiddagen i Nyköping, steker solen och jag har tillsammans med två vänner chillat på altanen under håltimme. Härligt!

 

Jag tänker på sommar och dans när jag hör den här låten av Frida Gold. Den är riktigt bra! Förstår inte varför jag först upptäckte bandet den här våren när de blev kända förra året. Wovon Sollen Wir Träumen skulle då lätt ha varit låten Sommar 2011!

20/21 Maj 2012

Hej!
Eftersom internet strejkade igår kunde jag inte lägga upp det här inlägget vid uttänkt tid :P

Men jag misstänker att ni som jag har försökt göra det bästa med långhelgen - som var som ett smakprov av sommaren - och det har inte varit att sitta framför datorn. Hur som helst kom älskling hem till mig i onsdags så jag har spenderat den mesta tiden tillsammans med honom!

Det har varit skönt att bara ta det lugnt. Gå upp på morgonen när man vill, inga läxor att göra (ok, jag har förträngt engelskan och körteorin för ett par dagar) och syssla med sånt som inte riktigt tillhör vardagen.Annars har jag hemma ett perfekt ställe i trädgården för picknik eller att ligga på filt och läsa/sova... Det går att variera ;)Besök i storstan vart det också! Vi åkte först in till Stälje, men jag vart snabbt besviken på butikerna så 40 minuter senare med pendel var vi i Sthlm. Den obligatoriska fikan intogs också på uteservering!På lördagen var det fest inne i byn för att fira Nanny, men då tog jag inga kort. Detta var min helg, och hur var eran? :)

15 Maj 2012

Hej alla fina :)

Fick här om dagen hem en inbjudan, först förstod jag inte vart den kom ifrån men sen kom jag på: Studentmiddagen! Bara ett par dagar innan studenten anordnar min skola en middag för alla som ska avsluta trean. Hoppas att kvällen blir lika fin som inbjudningskortet är!


Mad Men

Som jag tidigare sa förra veckan så vill jag ägna ett helt inlägg till tv-serien Mad Men, så här kommer det!

Ni alla har säkert hört talas om serien, femte säsongen går just nu på Kanal 5 och det var precis så jag fick reda på att den finns. När jag satte mig ned för att se på första avsnittet visste jag inte vad serien handlade om, bara att den fick mycket beröm för alla kläder.

Om jag säger amerikansk överklass år 1960, vad tänker ni då på? Scenerna i Mad Men utspelas på en reklambyrå i Manhattan, idyliska grannkvarter och rökiga salonger. Sexismen frodas bland männen när de spanar in sekreterarna på arbetet, medan deras fruar är hemma och tar hand om barnen. Alla röker - konstant. Men samtidigt under ytan inser man att allting inte är rätt, jag bara väntar på att hemmafruarna ska göra revolution eller något!

Det jag fastnar för i serien är dock det estetiska. Alla kläder som tidigare är nämnt är underbara, särskilt klänningarna! Och så gillar jag miljön de rör sig i, mycket andas glamour och minus mobiler och datorer är det ganska likt hur vi har det idag, fast med annan inredningsstil.


13 Maj 2012

Hej!

Förutom ett besök igår av moster och småkusiner har jag suttit hela helgen och skrivit på en samhälls-rapport. Eller rättare sagt så skriver jag fortfarande på den. Det är ganska intressant faktiskt, vi fick för det sista arbetet välja ett eget ämne att undersöka och då valde jag Facebook. Med enkäter och intervjuer har jag fått fram resultat om hur man som privatperson marknadsför sig på Facebook till sina vänner. Svårigheten är att nästan inga liknande undersökningar har tidigare gjorts, så i princip baseras all fakta på mitt egensamlade matrial.

Hur som helst förväntar jag mig att snart vara färdig med rapporten så jag kan plocka fram färgpennorna. Ska nämligen rita ett födelsedagskort till nybliven artonåring som vi ska fira nästa helg ;)

Hoppas att ni har det skönt i sommarvärmen!

Födelsedag

För precis 18 år sedan föddes en av de underbaraste personerna in i vår värld: Nanny! Äntligen är bästa tjejen myndig :D Tillsammans har vi sovit i tält tusen gånger och kastat kläder på varandra, vi har haft tjejkvällar och filosoferat under stjärnklar himmel. Du är en jättefin person som vet vad riktig vänskap innebär, jag är stolt över att kunna kalla dig för bästa vän <3

Grattis igen!
Puss och kram
En sådan där jä*la lista igen

Läste Colorelles blogg precis - en av dem jag följer - och hon skrev en lista på några frågor man kunde svara på. Så jag gör det här^^

Om du skulle byta stad att bo i, var skulle du flytta?

Norrköping känns absolut mest aktuellt just nu, men eftersom jag säkert kommer att studera där i höst så väljer jag Berlin! Har varit drömmstaden sen flera år tillbaka.

Vad är det läskigaste du vet?

Just vad det läskigaste är för något vet jag inte... Skräckfilmer kanske passar in i den kategorin?

Varför är du grym?

För den jag är och har upplevt!

Vad är alltid snyggt även då modet förändras?

Converse och en svart skinjacka.

Har du en kvinnlig förebild?

Nena, en tysk sångerska som jag beundrar väldigt mycket. Inte bara för hennes långa karriär sen 80-talet, utan också att hon verkar vara en sån härlig person. Alla som har umgåts med mig mer än tre timmar vet att jag gillar henne väldigt mycket ;)Om du fick göra om en dag i ditt liv, vilken väljer du och varför?

Jag ångrar inget direkt som jag har gjort. Alla gör konstiga saker ibland, så är det bara.

Vad är din största materiella önskan?

Precis som alla andra tjejers hemliga drömm: en allderles egen walk in-closet^^

Har du stökigt hemma?

Har blivit bättre på att städa regelbundet sen jag träffade Ville :P

Vart vill du resa?

Tyskland står alltid högst upp på listan. Men sen... Asien. Japan har jag aldrig varit i och Malaysia skulle jag vilja besöka igen, helt underbart där.Vatten, vin eller mjölk?

Vin smakar gott, men jag skulle föredra en flaska vatten istället under en riktig het sommardag.

Vilken tv-serie kan du tänka dig att se om. Twin peaks, Robinson säsong ett eller Beverly Hills?

Eftersom jag inte tidigare har sett på något av dem väljer jag ändå Beverly Hills, har fått ett intryck att serien är ganska lik Gossip Girl med alla intriger!

http://www.colorelle.se/

Fragment

Flygbiljetter till Paris är dyra // Snart filosofiuppgiften klar // Regnsmatter mot fönsterrutan gör mig sömnig // Present till snart artonåring ska köpas // Tidigt till skolan imorgon för att plugga // Play On av Paloma Faith

Life

Alla har sina rutiner, ovansätt hur mycket man förnekar det. En av mina är att de dagar jag kommer hem helv fem efter skolan, kokar jag alltid te och äter lite mellanmål medan jag läser dagens tidning. Ett ögonblick då jag bara tar det lugnt ovansätt hur mycket som måste göras.

However, fick härliga nyheter idag från Nanny. Paris-resan ska äntligen bokas imorgon! Vi två tillsammans Bella åker dit i början av Juli. Ska bli jätteroligt att få upptäcka den staden med tjejerna, några förslag på platser som man bara måste besöka? :D


8 Maj 2012

Bara en månad kvar till studenten!! :D

7 maj 2012

Efter en fantastisk helg med älskling kommer man tillbaka till verkligheten.

Mycket plugg just nu, såklart. Försöker kombinera med övningsköring men det är svårt. Belönar mig själv på kvällarna med att titta på Mad Men, är numera helt fast i den serien och snart färdig med säsong ett. Påminn mig att jag ska någon gång i närmsta framtiden ängna ett helt eget inlägg till den, finns mycket att säga! Tittar någon av er också på serien?

En fantastisk helg


Hungerspelen

Jag har börjat läsa The Hunger Games, boken bakom succéfilmen för att se om den är lika bra som alla säger^^ Än har jag bara hunnit läsa ett par kapitel, men hitintills är den också absolut okej :)Trevlig helg!


3 Maj 2012

Ofta sitter jag på bussen hem vid den här tiden, men inte idag. Jag och Emma ska nämligen stanna i stan ikväll för att göra ett skolarbete, ska bli skönt att äntligen få ut det ur världen.

Kom på att jag igår glömde nämna; studentbalen är betalad :D Klänning har jag redan hemma, inte en lång sliskig sak utan en klart mörkblå coctailklänning. Kommer att bli superfint! Ville ska följa med som min kavaljer och så kommer flera av mina vänner också vara där. Tredje gången faktiskt för mig att gå på bal, första gången var i slutet av nian och sen har jag också gått på en scout-bal för ett par år sedan.

Studenten närmar sig med storsteg alltså! Bara tre veckors plugg kvar, sen sätts betygen. StressaStressaStressa. Jag ser verkligen fram emot lata sommardagar; I Prag, kanske Paris också, ute på Villes land, jobba i Sthlm, skrivarläger och såklart bryggan hemma :)

Vad har ni för sommarplaner?


2 maj 2012

Hallå :)

Känns som att det är måndag idag eftersom man var ledig igår, men egentligen det är ONSDAG! Ser jättemycket fram emot helgen då jag ska vara med Ville i Sthlm, vi firar dessutom precis sex månader tillsammas på lördag <3

Underbart väder, glad över att jag slängde ner mina snygga svarta runda solglasögon i väskan. Men tyvärr virrade jag ändå omkring inne i skolan för att hitta en ledig dator så jag kunnde fortsätta skriva på mitt tal, istället för att sitta ute på altanen. Haha, får kompensera det med en annan dag och bara chilla tillsammans med vännerna ;)

Ha det fint!

Btw, bjuder er på bilden där jag har på mig BEPPE-hatten. Hade en superrolig kväll!

BEPPE och valborg


RSS 2.0