2012

En årsresumé, så här passande innan jag ska åka iväg till Nyköping och fira in året där med fina flickor. Ska bli jätteroligt eftersom vi alla har under hösten varit utspridda, inte bara över Svea Rike utan även i världen!
 
JANUARI
Började med att kapa håret bra långt hos frisören och läste den fantastiska boken 1984 skriven av George Orwell. En enorm ögonöppnare och den bästa boken jag har läst efter Harry Potter! Spenderade mycket tid i Stockholm både på kvällar och helger, men en lördag åkte jag till Sörasjön utanför Nyköping för att åka skridskor och uppleva äkta fridluftsliv.
 
 
FEBRUARI
Nu började det bli mycket plugg men också roliga sådana. Vi fick en uppgift på tyskan att skriva brev och jag pratade på (som vanligt) om sångerskan NENA, och i slutet av månaden stälde jag, AjAj och Anna upp vår utstälning om jämstäldighet på Culturum i Nyköping; vårt projektarbete i trean! Jag hade myskvällar med älskling och åkte till Göteborg och spanande in Universitet där.
 
 
MARS
Ännu mer plugg och började förbereda mig inför Cambridge Exam. Några ljuspunkter var i alla fall att få prata i radio om vår utställning (!), biobesök för att titta på The Artist och att klassen sov över på skolan en natt. Mycket musik presenterades också så som A Tribute to The Beatels-konsert, Johannes Strate och Kerli.
 
 
APRIL
Bestämde mig för att bjuda hem vänner för att baka scones som ett trevligt avbrott i pluggandet, ush vad jag satt med näsan i skolböcker under den våren! Men så är det med ett duktig flicka-syndrom och jag är nöjd med vad jag klarade av nu i efterhand, även om det var jobbit. Ett annat trevligt avbrott var att åka iväg till fjällen med Ville för skidåkande under påskovet ♥
 
 
MAJ
Valborg och Nyköpings-traditionen Beppe firade in fösta sommarmånaden och resa till Paris i Juli bokades. Jag och Ville besökte Fotografiska på vår halv års-dag och var (vi är) fortfarande tok-kära i varandra! Min motivation för att klara av de sista skoluppgiterna för gymnasiet forever var att belöna mig själv med att titta på Mad Men under kvällarna. 
 
 
JUNI
STUDENTEN! En av de lyckligaste dagarna i mitt liv :D I Nyköping är det sen jättestort att gå på studentbalen när examen har tagits och där gjorde vi en stilfull entré med limosin. Efter det började ledighet för min del och hann både med att besöka sommarhus i Sala och fira Midsommar med Villes släkt.
 
 
JULI
Tillsammans med Bella och Nanny åkte vi till först staden Angér och sen vidare till Paris, en fantasisk stad! Vi han besöka både Eifeltornet och Notré Dame, men jag saknade tid för att bara köpa en flaska vin och hänga i park i ett par timmar, så dit ska jag absolut åka igen. Sen åkte jag till Prag med stora familjen för ett par dagar och Ville följde också med.
 
 
AGUSTI
Jag hann faktiskt jobba nägra dagar innan jag åkte iväg på skrivarlägret ^^ Efter det flyttade jag hastigt till Norrköping för att börja på Linköpings Universitet, pogrammet Samhäll och Kulturanalys! När jag fick reda på den utbildningen kändes det som ett självklart ställe jag skulle börja på. Det var två innehållsrika och roliga veckor med Nolle-P för att börja lära känna både staden och personer.
 
 
SEPTEMBER
Nolle-P gick in i den här månaden också med en finmiddag som bra slut! Det var verkligen en jätterolig kväll och jag bestämde mig för att här trivs jag redan. Självklart har jag också haft stunder under hösten när jag funderade över om jag verkligen hade gjort rätt val, men de är över och inget som jag nämnde på bloggen. Jag gissar att alla har sådana dippar ibland! I slutet av månaden kom Ville för första gången och besökte mig då vi både besökte Arbetets Museum och promenderade omkring i staden. Ajusita, jag tog också FUCKING KÖRKORT! En seger.
 
 
 
OKTOBER
Nu märks det att jag fick bättre internet sen jag flyttade, eftersom bilderna blev fler. Varvade plugg med bra böcker, ett par utgångar vart det och en dräggig men kul Overallsinvigning! Att bära overall är tradition på Linköpings Universitet om man lever studentlivet ^^ Månaden slutade med en flera dagars hemvisit hemma i byn och i Stockholms förort för umgänge och cupcake-bak.
 
 
NOVEMBER
Jag läste boken 1Q84 skriven av Haruki Murakami och tittade på nya James Bond-filmen. Jag var flera helger hemma i byn och Stockholm. Först för att lyssna på min duktiga syster när hon spelade i orkester på Berwaldshallen, andra gången var för att ha en långhelg hemma hos Ville i Bromma. Där trivs jag!
 
 
DECEMBER
Och till sist den månad som avslutar det här året om bara ett par timmar. Mycket har hännt i år! Under December åkte jag inte omkring så mycket utan stannade i Norrköping - förutom en snabbvisit till tandläkaren i Södertälje under Lucia. Jag fick fint Nyköpings-besök och hade en fantastisk sista helg innan det vart jul då vi spelade sällskapspel och hade utgång. Julhelgen och mellandagarna har spenderats både hemma i byn och hos Ville.
 
Jag vill önska er alla ett gott nytt år!

Näst sista dagen

Vill förvana er om att ett lååångt inlägg förbereds av mig just nu för att publiseras imorgon ;)

Har ni änglar i julgranen?


22 December 2012

God morgon!
 
Jag väntar nu på att bli hämtad av Mamma som åker ner för att hämta mig med bil så jag slipper åka tåg hem. Lyx! Väl hemma ska jag bland annat försöka att inte hosta på julgodiset jag och syster ska göra, sitta framför brasan med en bra bok och pussa på Ville - kort sagt passa på att njuta av att vara hemma i byn under julen. Och då kommer bloggen att pioriteras bort tyvärr. Men någon gång under mellandagarna tänker jag i alla fall skriva några rader och lägga upp ett par bilder ;)

Fram till dess vill jag önska er en riktigt God Jul!
 

21 December 2012

Puh. Undergångens dag är snart slut, och jag med det. Här med förklarar jag mig sjuk och ska titta på Mad Med ätandes choklad - det förtjänar jag idag! Se bara:
 
 • Mitt alarm går igång halv åtta på morgonen och världens skogar skövlas ner för att jag ska ha tillräckligt mycket med papper att snyta i.
 • Jag pallrar mig till skolan för grupparbete och vi lyckas med att skriva färdigt både analys och teori innan julhelgen, YEAH!
 • Igårkväll rotade jag fram ett par bullar ur frysen som vi i min grupp fikar på när vi är färdiga. Caféterian i skolan är stängd men bjuder på kaffe till de duktiga studenterna som pluggar in till det sista. Och vart finns te undrar jag?
 • Efter lunch går jag ut för att panta burkar.
 • Eftersom CSN var så snäll att ge ut studiemedlet innan jul betalar jag hyra för Januari.
 • På med städhandskarna! Vill ha ett rum som ser snyggt och rent ut när jag kommer tillbaka efter nyår.
 • Hellst av allt vill jag nu lägga mig ner på sängen och ta en 8 timmars lång powernap, men... Mycket ska packas inför hemfärden imorgon!
 • Jag går ut till köket och lagar middag till mig och det får bli lax, mums! Efter stordiskning är jag äntligen FÄRDIG :D
 

20 December 2012

 
Hej! Host och snörvel. Jag har blivit förskyld igen, men tack och lov ingen feber för då kortsluts min hjärna. Istället känns förskylningen som en träningsvärk i kroppen, men med det kan jag i alla fall fortfarande gå till skolan för grupparbete. Jag kom precis hem och mitt hjärta värmdes av ett julkort som familjen har skickat, på lördag ska jag hem till byn och ser väldigt mycket fram emot det!

Julklapps-bestyr

Mina julklappar i år är en mix av köpta presenter, upplevelser och saker som jag har gjort själv. Men när jag vet att personen i fråga inte önskar sig något särskilt och jag kan inte hitta på en fin present att ge bort använder jag mitt triumfkort - att ge bort något som är mat eller fika relaterat! Själv brukar jag få choklad och te som presenter och uppskattar det väldigt mycket.
 
Mitt senaste köp kommer från café Strykjärnet på Arbetets Museum och är två flaskor Belvoir fruit farms med smakerna Hallon & Lemonad och Apelsin & Mandariner. De är så fina så kanske behåller jag en av dem till mig själv... ;)
 

18 December 2012

 
Ikväll ska jag bara ta det lugnt efter skriverier på analys och julklapps-shopping. Jag har även köpt mig en massa clementiner - ett försök med att bota mig från den hotande förskylningen jag känner är på väg! PS: Killerpilze har gett ut en andra trailer till sitt nya album som kommer ut nästa år, klicka här för att se den!

Några ord talade ur hjärtat

Föreställ er känslan när du nästan varje natt sover med ett 20 mil långt avstånd mellan dig och den du älskar. Precis så har jag och Ville det, och det är det inte konstigt att modet vacklar ibland när saknaden blir för stor. Men varje gång jag faller, stärker tanken "Han är värd det" mig något enormt. För att jag råkar vara tillsammans med den finaste killen jag vet och kan inte föreställa mig något annat.
 
Ibland undrar jag varför jag flyttade långt bort, men samtidigt vet jag att jag aldrig skulle ha varit riktigt nöjd om jag inte tog chansen att pröva på och plugga någon annanstans. Ville har förstått det här och uppmuntrade mig att göra det jag känner för. Han ställde inget ultimatum utan tog för givet att vi två skulle fortsätta att vara tillsammans, precis som vi har det nu.
 
Ni förstår väll vid det här laget att jag saknar honom lite exta just nu, eller hur? Förstå lyckan då vi äntligen kommer att ses igen under julen! Jag ska äntligen få se i hans ögon när vi pratar, vi ska gå hand i hand och det bästa jag vet - jag kommer att få vakna vid hans sida på morgonen. Små saker jag värderar högt. Jag älskar honom ♥
 

Don’t you worry, don’t you worry now

Känner ni igen känslan, när allt är galet bra och du andas och tänker varken på gårdagen, framtiden utan det ända som existerar är precis här och nu?

Först var vi ett litet gäng som träffades hemma hos mig klockan tre för brädspel, middag och mycket prat. Vi hade så trevligt att vi kom närmare två timmar senare till förfest är vad vi först hade tänkt. Men som talspråket lyder; fint folk kommer sent! Pratet fortsatte där med Spotify i bakgrunden innan vi gick till Trappas sista studentfest för i år och dansade bort tiden. Att stå sista timmen innan stängningsdags med en varsin öl i handen och diskutera politik. Natten slutade och morgonen började med pommes på Burger King innan vi åkte taxi hem.
 
Inget särskilt hände, men ändå var det speciellt på något sätt!
 

Musikhjälpen

Om ni undrar varför jag har en bild på min gamla väckarklocka så är svaret här: Den har en inbyggd radio i sig.
 
Under det senaste dygnet har jag lyssnat på Musikhjälpen, vilket flera av er säkert också gör. Om inte, så kan jag berätta att det är första året jag själv lyssnar och tycker att det är jättebra! Så självklart ska jag skicka en peng också, vilket man enklast kan göra via sms till nummer 72 999. Du skiver då 50, 100 eller 200 + din låtönskning. Om du vill kan du också skriva en liten motivering eller hälsning också. Min egna låtönskning är Wonderful Life av Hurts, som jag visade er igår!

As the rain puts a tear in his eye...

Igår kväll köpte jag och min syster biljetter till Hurts som ska komma till Stockholm och ha en spelning i Mars nästa år! Om ni inte känner till dem tycker jag att ni ska bums gå ut på Youtube och lyssna på den här låten. Hurts ett syntpop-band från Manchester som jag tror kommer vara helt episka live!
 
LYSSNALYSSNALYSSNA
 

14 December 2012

Hej! Jag har precis kommit tillbaka till Norrköping igen med ett morgontåg, smidigt att det går sådana! Igår hos tandläkaren bedömde de mina tänder strålande fina och dessutom hann jag äta lunch med mamma när jag ändå var i Södertälje. Hemma i byn firade vi inte sen Lucia på något särskilt sätt, men gjorde ni det?
 

Flickan är knappt tjugo år fyllda

En nackdel när man är under tjugo år: Jag får inte gå och handla på Systemet.
 
En fördel när man är under tjugo år: Jag får fortfarande gå gratis till tandläkaren! Så det ska jag göra imorgon. Men först ska jag gå på föreläsning och sen åka hem till byn för att sova där. Vi hörs när jag har kommit till Norrköping igen!
 

11 December 2012

 
Hej! Nu har jag precis suttit och ätit frukost framför min motivation om varför jag ska gå någorlunda upp i tid på morgonen: Julkalendern! Har ni förresten sett att jag har bytt header på bloggen? Satt och trixade lite med den igår. Bilden kommer ifrån en promenad jag och Ville gick tidigare i höst.
 
 
Och på tal om promenader - igår innan lunch var det jättefint väder utomhus så då gick jag ut för att gå en själv. Bilden ovanför fångade jag med min enkla mobilkamera och har sedan justerat ljuset lite, men visst är det fantastiskt fint!

#MadeByMe


9 December 2012

 
Igår gick jag och mitt Nyköpings-besök Sara till stan för att fika på Kuriosa, ett café som jag inom en snar framtid kommer att besöka igen! Föll direkt för deras gamla fåtöljer och blommiga porslin. Senare under kvällen tittade vi på min absoluta favoritfilm Goodbye Lenin. Den är en tysk film som på ett väldigt bra sätt visar de stora förändringarna som skedde efter Berlin-murens fall år 1989. Sammanfattningsvis har helgen varit riktigt trevlig när en fin vän hälsade på!

8 December 2012

 
Efter en lugn morgon med lättsam läsning i boken Nästan hemma av Jean Kwok ska jag sätta på mig städhandskarna och göra rummet fint för besök från Nyköping. Hoppas bara att SJ skärper sig och inte ställer in tåget!

Mitt vinterland

Älskar den här typen av arktitektur på hus! Det är 1920-tal om jag minns rätt, och jag kan absolut tänka mig att bo i en sådan våning i framtiden.

Bokrecension: Och världen skälvde

 

”Vem är John Galt?” Ja, den här frågan ställs genom hela första boken Och världen skälvde skriven av Ayn Rand, utgivningsår 1957. I berättelsen får vi främst följa Dagny Taggart, en stark affärskvinna som vet hon vill; att rädda familjeföretaget med sina tågbanor kors och tvärs över Amerikas kontinent. Detta tänker hon göra genom att bygga en ny linje av Rearden-metall, men får många protester emot sig. Protesterna hindrar inte henne att genomföra sina planer, däremot sätter en ny byråkrati käppar i hjulet...

 

För att förstå boken måste man känna till Ayn Rands objektiva filosofi, eftersom Och världen skälvde är på många sätt hennes egna manifest. Hon förspråkar att individen ska lita på sitt förnuft och sträva efter sina egna intressen. Enligt henne leder inte socialistiska idéer om rättvisa arbetsförhållanden och liknade saker samhället framåt. Kort sagt handlar boken mellan raderna om ideologi och makt.

 

Jag tycker att händelseutvecklingen i boken är spännande, även om Ayn Rand inte skriver på ett särskilt spännande sätt. Jag håller dessutom inte med i allt hon påstår, men däremot är det intressant att få följa hennes tankebanor. Därför tänker jag fortsätta läsa de två andra böckerna i serien för att se hur allting slutar.

 

Om ni tänker läsa boken så är det här ett litet tips om vad jag tycker att ni ska komma ihåg i bakhuvudet: Ayn Rand är född i Ryssland, men flydde till USA efter Ryska revolutionen. När hon sedan såg reformer i USA som syftade på att reglera marknaden så fler företag kunde bli verksamma, ringde genast varningsklockorna eftersom det påminde henne om sitt gamla land. I boken Och världen skälvde beskriver hon en dystopisk framtidsvision baserat på hennes farhågor.


Kärlek är så som du är

 
Citatet kommer från låten Liebe ist av NENA och är målad av mig.

5 December 2012

 
Hej!
 
Jag är nyss hemkommen efter en kort stund grupparbete under förmiddagen. Egentligen hade jag ingen lust alls för att gå ut den här morgonen, min varma säng med en kopp te framför julkalendern var mycket mysigare än snöstormen som än syns genom mitt fönster. Men vad gör man?
 
Jag älskar årets julkalender på Greveholm! Den är såklart inte bäst som orginalet från 1996, men nästan lika bra ^^ Mysteriet på Greveholm är faktiskt en av de få julkalendrar jag faktiskt kan tänka mig att titta på än idag, annars är de liksom inte min grej. Men tydligen har jag fortfarande barnasinnet kvar, och förresten - vem vill inte fortfarande ha en bit choklad i magen varje dag fram till jul? ;)

Boy A

 
Hej!
 
Igår fick jag låna filmen Boy A av en klasskamrat, vilken jag satte mig ned och tittade på efter att ha gjort en liten fruktblandning att äta till. (Vindruvor och clementiner, mmm!) Filmen handlar om Jacks nya liv efter 14 år i fängelse, och om hur han sakta får uppleva livet som en normal person. Men precis när man tror att allt kommer sluta lyckligt får media reda på vilket fruktansvärt mord han och en till pojke gjorde som barn...
 
Budskapet är att alla är värda en andra chans. Jack är inte en ond person. Jag gillade den här filmen väldigt mycket, även om slutet var jobbigt. Sen spelar också Andrew Garfield huvudrollen jättebra ^^
 

Kladdkaka 2.0 med mini-marshmallows


Första advent

Helgen har bland annat inneburit julkalender, fika och kvalitétstid med de som står mig närmast <3 Idag blev jag skjussad ner till Norrköping igen av moster för att handla och äta middag på resturang tillsammans, vilket var både väldigt mysigt och trevligt! Med mig ner fick jag förutom min vinterjacka också en adventljusstake som nu med sitt milda sken lyser upp mitt lilla korridorsrum. Hoppas att ni också fick en lika fin början på December-månaden som min var!
 

Min önskelista år 2012

 
 • Böcker. Bland annat önskar jag mig att titeln Det andra könet av Simone De Beavoir för att lära mig mer om feminism och Divergent av Veronica Roth, vars historia berättar om en dystopisk framtidsvision.
 • Fritt internet i ett år till telefonen (Jag har kontantkort på Telia och där går det att köpa tjänsten)
 • NENAs nya album Du bist gut
 • Datorfodral i en klassisk modell eller pastellfärgad
 • Rött nagellack
 • Silverörhängen
 • En fortsatt premunation på Damernas Värld (Fast det har jag redan fått)

RSS 2.0